Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: forum.. jakie ?
Forum PHP.pl > Forum > Gotowe rozwiązania > Skrypty forum
ElemenT
Witam,

Mam problem bowiem moje stare forum nie jest zbyt wydajne i optymalne i chlopaki z hostingu mnie strasza ze mnie wywala tongue.gif

W zwiazku z tym pytanie :
Jakie forum z komercyjnych rozwiazan udzwignie 200 tys postow i wiecej , ciagle obciazenie przez 50-100 osob jednoczesnie ?

Prosze o info oraz linki, opinie itp.
revyag
przenoszę
php -> skrypty
Saladin
Eh, mam ten sam problem, jeśli ktoś mógłby mi polecić jakiś skrypt, byłbym bardzo wdzięczny. Narazie ide molestować Google, może znajde coś fajnego ;]
ElemenT
u mnie sie troche rozwiazal problem bo zmodernizowalem stare forum 4 letnie tak ze znacznie nie obciaza
co dalo mi czas na dalsze prace nad wlasnym forum, wiec nie jest zle
Fuzja
To forum ma ponad 250 000 postów, useró online też niemało, zarejestrowanych naprawde ogrom, a ciagnie na inision winksmiley.jpg poza tym zobacz na czym stoi tweak.pl (2mln postów).
nib
a zobacz na czym stoi idg.pl smile.gif
zero700
no z komercyjnych to wszędzie widze IPB albo VB.. Nie wiem jak wygląda prędkość ich działania przy dużych bazach w porównaniu do phpbb czy innych niekomercyjnych projektów.. ale skoro są płatne, wniosek nasuwa się sam smile.gif

ad Fuzja tweak.pl padł, teraz króluje purepc.pl smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.