nordi
10.11.2006, 09:58:27
Witam od kilku dni zauwazyłem ze w mojej bazie danych występują błędy, po włączeniu struktury odpowiedniej tabeli mam komunikat: #1017 - Can't find file: 'naglowek.MYI' (errno: 2) - to w przpadku tabeli naglowek. WSzystko działało, dostępu do bazy nie ma nikt, a tu nagle stało się to z jedną tabelą a teraz już z 8, czy wie ktoś moze co to za błąd, jak sobie z nim poradzić i co mogło być przyczyną jego wystąpienia?
Pozdrawiam
kossa
10.11.2006, 10:05:10
Każda tabela w bazie składa się zwykle z 3 plików *.frm, *.myd, *.myi Twój błąd wskazuje na to że nie ma jednego z tych plików, albo został usunięty lub uszkodzony. Przyczyn może być wiele (błąd serwera bazy danych, haker, pomyłka itp.)
Łukasz
nordi
10.11.2006, 10:07:44
Dzieki za odpowiedź, ale czy jest możliwość odzyskania danych? Jeżeli tak to w jaki sposób?
kossa
10.11.2006, 10:44:44
Wszystko zależy od tego jak masz skonfigurowany serwer, czy są robione kopie zapasowe i jak często, jeśli Ty nie jesteś administratorem tego serwera to skontaktuj się z adminem, jeśli są kopie to na pewno nie będzie z tym problemu.
Łukasz
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.