Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Błąd - #1017 - Can't find file: 'naglowek.MYI' (errno: 2)
Forum PHP.pl > Forum > Bazy danych > MySQL
nordi
Witam od kilku dni zauwazyłem ze w mojej bazie danych występują błędy, po włączeniu struktury odpowiedniej tabeli mam komunikat: #1017 - Can't find file: 'naglowek.MYI' (errno: 2) - to w przpadku tabeli naglowek. WSzystko działało, dostępu do bazy nie ma nikt, a tu nagle stało się to z jedną tabelą a teraz już z 8, czy wie ktoś moze co to za błąd, jak sobie z nim poradzić i co mogło być przyczyną jego wystąpienia?

Pozdrawiam
kossa
Każda tabela w bazie składa się zwykle z 3 plików *.frm, *.myd, *.myi Twój błąd wskazuje na to że nie ma jednego z tych plików, albo został usunięty lub uszkodzony. Przyczyn może być wiele (błąd serwera bazy danych, haker, pomyłka itp.)

Łukasz
nordi
Dzieki za odpowiedź, ale czy jest możliwość odzyskania danych? Jeżeli tak to w jaki sposób?
kossa
Wszystko zależy od tego jak masz skonfigurowany serwer, czy są robione kopie zapasowe i jak często, jeśli Ty nie jesteś administratorem tego serwera to skontaktuj się z adminem, jeśli są kopie to na pewno nie będzie z tym problemu.

Łukasz
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.