Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Charakterystyka CMS'ów
Forum PHP.pl > Forum > Gotowe rozwiązania > Systemy portalowe i CMS'y
alibudda
Witam wszystkich
Mam takie nietypowe pytanie (prosbe)... Otoz poszukuje czegos w rodzaju opisu, charakterystyki tematu CMSow (cos generalnie bardzo ogólnego). Jakas geneza powstania, ludzie ktorzy to stworzyli itp. Taka historia gatunku smile.gif
Piszę pracę nt. CMSa... tzn robie własnegoi go opisuję, ale poprostu potrzebuję na wstęp troche takich ogólnych informacji zeby to ladnie wygladalo.

Bardzo goraco prosze o jaks pomoc

pozdrawiam!
mboy
aarambo.gif
Jesli interesuje cie konkretny cms - to rzuc okiem na nowosci z wyd.Helion
jesli zas historie cms (po polsku) - to muisz poczekac az wyd. wyda w 2007 roku ksiazke "CMS. Jak szybko i łatwo stworzyć stronę WWW i zarządzać nią" - rozdzial 2 - jest w calosci poswiecony historii, budowie cms, rodzajom etc.

http://helion.pl/wprzygot.htm

p.s.
aktualnie dysponuje materiałami ale tylko w j.angielskim

p.s. II
co konkretnie potrzebujesz i na kiedy, i ..za $?
toomeczek
ja tez bym byl tym zainteresowany, wchodzi to jeszcze w gre??
mboy
Nie ma problemu:

Wchodzimy na strone Helion.pl

szukamy tytułu: CMS. Jak szybko i łatwo stworzyć stronę WWW i zarządzać nią

Klikamy na koszyk i .... za 1-2 dni mamy full informacji

-serio, polecam bardzo dobra ksiażka, duzo ciekawych informacji, definicji, podziałów etc.
darektbg
Witam !
Ostatnio też mnie zainteresowała tematyka systemów CMS, jednak troszke na głębszym poziomie. Dziś kupiłem książkę "CMS. Jak szybko i łatwo stworzyć stronę WWW i zarządzać nią", jak przyjdzie to podziele się wrażeniami.

Pozdrawiam
Darektbg
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.