Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Problem z tabela...
Forum PHP.pl > Forum > Bazy danych > MySQL
lan
Witam mam ttaki problem ze dane ktore wysylam do tabelinie chca tam dojsc ;/ nie wiem o co chodzi
formularz:
  1. <head>
  2. Test formularza
  3. </title>
  4. </head>
  5. <body>
  6. <form action="test.php" method="GET">
  7. Team: <input type=text name="team"/><br/>
  8. <input type=submit value="Wyslij"/>
  9. </form>
  10. </body>
  11. </html>

skrypt:
  1. Team: <?php echo $_GET['team']?><br>
  2. <?php
  3. $db = mysql;
  4. $conn=mysql_connect("localhost","root","haslo") or die ("Nie mozna polaczyc z baza danych!");
  5. mysql_select_db("net_soccer", $conn);
  6. $result= mysql_query("INSERT INTO dane VALUES ('', 'team')") or die ("cos nie tak przy wpisywaniu");
  7. ?>

Nie wiem o co chodzi ;(
batman
  1. <?php
  2. $result= mysql_query("INSERT INTO dane VALUES ('', '".$_GET['team']."')") or die ("cos nie tak przy wpisywaniu");
  3. ?>
lan
Dzieki za pomoc.. ale niestety to samo ;/ wyswietla mi sie "cos nie tak przy wpisywaniu" a w tabeli jak nic nie bylo, tak nic nie ma.
nospor
nie : or die ("cos nie tak przy wpisywaniu");
a : or die (mysql_error());
lan
You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near ''', 'jakisteam')' at line 1
nospor
hmmm, oczekiwalem innego bledu.
Sprobuj moze zamiast '' dac null, bo rozumiem ze tam masz ID autoincrement? A jesli i to nie pomoze to znaczy ze sie starzeję
lan
DZIALA!!!! dzieki
batman
Możesz jeszcze zrobić tak:

1. <?php
  2. $result= mysql_query("INSERT INTO dane (nazwa_twojego_pola) VALUES ('".$_GET['team']."')");
  3. ?>
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.