Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: skrypt zezwalajacy na wejscie tylko wybranym
Forum PHP.pl > Forum > Gotowe rozwiązania
ludee
witam php poznaje od niedawna
narazie poszedlem na latwizne i zainstalowalem sobie jportal smile.gif
www.hunters.group.prv.pl to jest moja stronka
i w zwiazku z nia mam kilka prosb
czy nie dalo by sie zrobic tak aby:
-tylko wybrane osoby mialy dostep do jednego z dzialow na stronie glownej - moj pomysl wyglada nastepujaco gdzies w jakims pliku oddzielnym lub w kodzie ktoregos ktory jest zapisywana jes lista nickow (rzecz jasna niki te sa zarejestrowane) ktore moga dostac sie do only.php zalozmy...
ewentualnie druga wersja to dostep do tegoz dzialu tylko przez podanie hasla...

-inny moj problem jest bardzo podobny poniewaz rowniez chce dac mozliwosc kozystania tylko wybranym (dopisanym do listy lub znajacym haslo) ale tym razem dostep dotyczylby jednego z dzialow na forum)

szczerze powiedziawszy lepszym rozwiazaniem bylaby lista userow wybranych niz haslo smile.gif ale prosze o kazda wskazowke (najlepiej kod ktory mam gdzies wkleic smile.gif ) z gory dziekuje i pozdrawwiam
nobody
Zrob to, zeby uzytkownik musial podac login i haslo. Jesli poda poprawne dane to zarejstruj sesje, na podstronach wymagajacych uwierzytelnienia sprawdzaj czy sesja istnieje i juz. IMHO najlepsze rozwiazanie :wink: .
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.