Dzik
24.02.2007, 15:37:48
Szukam CMS pod nowo majacy powstac serwis o grach z serii Hitman. Nie wiem czy jest jakis, ktory bedzie odpowiedni czy brac autorskiego. Osobiscie wolalbym cos ogolno dostepnego. Podobnie jak w temacie
Temat: Dobry CMS potrzebuje takich wymagan i rowniez sprawdzalem strone z demami CMS'ow, ale tam nie moge jakos dokladnie posprawdzac wszystkich funkcji. Co mozecie polecic? W ostatecznosci CMS autorskiego prosilbym o jakies linki.
sagittariuspl
24.02.2007, 18:21:58
dużo tego jest i musisz sam wybrać to co ci potrzebne. ja polecam joomle - dużo dodatków, skórek i spory polski support. jak wybieram cms to zawsze stawiam na joomle. oczywiście są też inne (mówimy o darmowych tak?): BlueDragon - polski cms (od niego zaczynałem dawno temu), PostNuke czy choćby PHP-Fusion
Dzik
24.02.2007, 18:35:24
Nie koniecznie musi byc darmowy, ale musi byc dobry i posiadac funkcje takie jak mniej wiecej: shoutbox, profile, avatary, galeria, cos typu grupy, mozliwosc wyboru koloru nicku lub wstawienia malego obrazka-nicka, grupy i inne ciekawe rozwiazania jesli chodzi o portal o grze. O newsach, artykulach, downloadzie itp chyba nie musze wspominac. Wydaje mi sie, ze darmowy tego nie speli, chociez kto wie.
sagittariuspl
24.02.2007, 19:06:31
duże wymagania... przypomniało mi się że jest stworzony cms specjalnie na potrzeby klanów, ale niestety nie pamiętam nazwy
Dzik
24.02.2007, 23:23:18
CMSy typu PHP-Nuke odpadaja na samym poczatku, a to ze wzgledu na zbyt duza popularnosc i zle skojarzenia.
sagittariuspl
25.02.2007, 11:06:13
co za złe skojarzenia cię dręczą? a popularność to dobry znak. wystarczy trochę się narudzić, znaleźć skórkę i przerobić wszystko d swoich wymagań i masz gotową stronę
znalazłem ades tego cms dla klanów o którym pisałem (wszak wujek Google wie wszystko wystarczy go zapytać):
http://www.nuked-klan.org/