Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Decyzja co do CMS'a
Forum PHP.pl > Forum > Gotowe rozwiązania > Systemy portalowe i CMS'y
Dzik
Szukam CMS pod nowo majacy powstac serwis o grach z serii Hitman. Nie wiem czy jest jakis, ktory bedzie odpowiedni czy brac autorskiego. Osobiscie wolalbym cos ogolno dostepnego. Podobnie jak w temacie Temat: Dobry CMS potrzebuje takich wymagan i rowniez sprawdzalem strone z demami CMS'ow, ale tam nie moge jakos dokladnie posprawdzac wszystkich funkcji. Co mozecie polecic? W ostatecznosci CMS autorskiego prosilbym o jakies linki.
sagittariuspl
dużo tego jest i musisz sam wybrać to co ci potrzebne. ja polecam joomle - dużo dodatków, skórek i spory polski support. jak wybieram cms to zawsze stawiam na joomle. oczywiście są też inne (mówimy o darmowych tak?): BlueDragon - polski cms (od niego zaczynałem dawno temu), PostNuke czy choćby PHP-Fusion
Dzik
Nie koniecznie musi byc darmowy, ale musi byc dobry i posiadac funkcje takie jak mniej wiecej: shoutbox, profile, avatary, galeria, cos typu grupy, mozliwosc wyboru koloru nicku lub wstawienia malego obrazka-nicka, grupy i inne ciekawe rozwiazania jesli chodzi o portal o grze. O newsach, artykulach, downloadzie itp chyba nie musze wspominac. Wydaje mi sie, ze darmowy tego nie speli, chociez kto wie.
sagittariuspl
duże wymagania... przypomniało mi się że jest stworzony cms specjalnie na potrzeby klanów, ale niestety nie pamiętam nazwy sad.gif
Dzik
CMSy typu PHP-Nuke odpadaja na samym poczatku, a to ze wzgledu na zbyt duza popularnosc i zle skojarzenia.
sagittariuspl
co za złe skojarzenia cię dręczą? a popularność to dobry znak. wystarczy trochę się narudzić, znaleźć skórkę i przerobić wszystko d swoich wymagań i masz gotową stronę

znalazłem ades tego cms dla klanów o którym pisałem (wszak wujek Google wie wszystko wystarczy go zapytać):
http://www.nuked-klan.org/
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.