ok. już mam listę wymagań. Spodobały mi się 2 rozwiązania:
ez Publish oraz Joomla.
Chcę stworzyć portal o tematyce rozrywkowej.
Portal będzie posiadał:
- newsy
- galerie
- forum
Jeśli chodzi o newsy, to chcę aby pod nimi była możliwośc komentowania. Komentarze te byłyby zsynchronizowane z forum. A więc nie wazne czy uzytkownik by komentowal news w poratlu czy pisal posta w odpowiednim temacie na forum - efekt bylby taki sam. Komentarze bylyby zsynchronizowane z forum.
Poza tym chcę aby CMS opierał się na CSS a nie tabelach. W tej joomli strasznie mi się nie podoba układ strony głównej. Środkowa kolumna jest beznadziejnie podzielona. A może się da to zmienić? Chcę aby strona główna portalu miała układ taki jak ta strona :
http://ez.no/ .
Ponadto tak jak pisałem wcześniej - wielopoziomowy dostęp uzytkownikow.
czyli fotograf bez ingerencji admina wrzuca fotki na serwer, publikuje je na portalu. tak samo uzytkownicy piszący newsy.
No i pozostaje kwestia bezpieczeństwa. Joomla wypadła strasznie słabo. Ostatnio była seria ataków na nią. Nie chcę stawiać serwisu, który za kilka miesiecy ktoś zhackuje.
Teraz może będzie łatwiej odpowiedzieć na moje pytanie. Który CMS będzie się lepiej nadawał na mój portal rozrywkowy ? Joomla ezPublish czy moze jeszcze inny ?