Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: % z px nie idą w parze - rozwiązanie? jest, ale nie do końca:P
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki > CSS
.radex
Mam div, którego szerokość to 90%
w nim dwa pod-divy

jeden (menu) ma stałą szerokość 150px
natomiast drugi(treść) ma zmienną szerokość. Tylko jak zrobić, aby szerokość jego była 100% - 150px questionmark.gif

No i obmyśliłem wyjście, ale jest pewien chaczyk

można zrobić to javascrptem, bo szerokość całego okna to mobajże document.body.client.Width... ale po pierwsze część osób ma domyślnie wyłączoną obsługe JS a po drugie jak by to wstawić jako wyrażenie? tongue.gif

Jestem prawie pewien że jest jakieś wyjście( hack), ma ktoś pomysł?
devnul
sprawa prosta: margin-left/right:150px; i kombinuj dalej (znowu nie dales kodu!) bo w ciemno walił nie bede
.radex
Dzięki wielkie! o to mi chodziło (nie wpadłem na to, żeby użyć dla głównego diva koloru i dać margina:P)

Jednak nie do końca to rozwiązało problemu. Skąd mam wiedzieć kiedy się kończy linia? W moim przypadku będą to "sztywne" informacje więc nie będę miał z tym problemu:P, ale gfyby ktoś to inaczej rozwiązał- to dzięki
devnul
jaka znowu linia?
Łukasz O.
radex_p - ile Ty masz lat? tak intelektualnie, nie fizycznie - bo coś mi się wydaje, że tak z 5 góra 7

rysuj - normalnie nie "napiszę im to w paincie"
opisuj - chcę to, to i to (to co niebieskie ma sie przewijać, to co zielone ma być na całą wysokość/szerokość)

a jak nie potrafisaz własnego problemu przekazać to nie oczekuj, że Ci ktoś odpowie, a tym bardziej rozwiązanie poda

ta linia to wysokość div'a z zawartością? tak?
devnul
widzisz radex_p nie tylko ja nie rozumiem Twojego problemu. Jeszcze raz przyłączam się do życzeń (normalnego opisywania problemów) i pytam jaka linia?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.