Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: INSERT INTO do bazy mysql
Forum PHP.pl > Forum > Bazy danych > MySQL
byczek
Witam posiadam nie wielką strone hostujące phpbb2 w wzwizku z czym mam prozbe smile.gif podczas zakładania for skrypt tworzy nowe forum usera z testowym forum o nazwie Test forum1 smile.gif jak zrobic aby zamiast tego testowego wyswiatlał reklame google smile.gif

1. # -- Forums
  2. INSERT INTO phpbb_forums (forum_id, forum_name, forum_desc, cat_id, forum_order, forum_posts, forum_topics, forum_last_post_id, auth_view, auth_read, auth_post, auth_reply, auth_edit, auth_delete, auth_announce, auth_sticky, auth_pollcreate, auth_vote, auth_attachments) VALUES (1, 'Test Forum 1', 'This is just a test forum.', 1, 10, 1, 1, 1, 0, 0, 0, 0, 1, 1, 3, 3, 1, 1, 3);

Tak wyglada ten kod jak wklepac tam kod ads google zamiast teko Test Forum 1 ?

Pozdrawiam
kossa
Czytająć Twojego posta domyślam się, że nie masz pojęcia o php, mysql...

1. Jeżeli nie chcesz aby skrypt tworzył nowej tabeli - wyremuj linie odpowiedzialne za tworzenie tabeli

2. Tam gdzie jest przez skrypt wysyłane "coś" do przeglądarki umieść kod Google. Np. (teraz "strzelam"): Twoja tabelza testowa została utworzona - więc to zamień na kod Google - powinno pomóc.

To chyba najprościej jak się da abyś coś "wykąbinował" nie znając się na php.

Łukasz
byczek
Znam sie na php w 20% smile.gif a jak wstawie kod google gdzie jest ta tabela testowa to mi wywala jakis błąd syntax sad.gif i nie wiem co dalej smile.gif
kossa
Cytat(byczek @ 8.05.2007, 07:45:14 ) *
Znam sie na php w 20% smile.gif a jak wstawie kod google gdzie jest ta tabela testowa to mi wywala jakis błąd syntax sad.gif i nie wiem co dalej smile.gif

To świadczy o tym, że nie masz w ogóle pojęcia co robisz a na pewnoe nie wiesz jak to zrobić. Wstawić zwykły kod html do kodu html/php - nie ma nic prostszego.

Łukasz
byczek
Widze ze wolisz bardziej krytykowac i udawadniac komus ze sie nie zna lub nie potrafi niz pomgac smile.gif spx wiecej takichna forum i mozna je zamknac bo to nie bedzi forum pomocy tylko forum krytyków
kossa
Podajać kod sql zamiast fragmentu kodu php tu pokazałeś że nie masz pojęcia co i jak.

Jeżeli chcesz aby ktoś pomógł Tobie z umieszczeniem fragmentu kodu Google o podaj fragment kodu odpowiedzialny za wyświetlanie danych w przeglądarce przed lub po wykonaniu zapytanie które zaprezentowałeś. Wtedy może i ja bym był wstanie Tobie pomóc, bo z sql echo z php nie zadziała smile.gif

Łukasz
byczek
Zraziłem sie smile.gif

Pozd...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.