Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP] Utrzymanie id sesji na "Stałe" i Teksty > 700 znaków
Forum PHP.pl > Forum > PHP
impuls2003
Witam
Napisalem działające smile.gif Statystyki (PHP5, MySQL, Śledzenie userów na które strony po kolei wchodzili po SESSION_ID, GeoLokalizacje+GoogleMaps smile.gif , MultiWWW - można dać pod tyle stronek ile chcemy itd...). Wszystko działa świetnie smile.gif . Jednakże niektóre URL mam dłuższe od 700 znaków, sprawdzałem czy są te zmienne i są, w bazie tez sa. Jednak na ekranie wychodzi puste pole (nic sie nie wypisuje). Nie znalazlem nigdzie informacji do jakiej długości tekstów obługuje PHP5. Aha używam oryginalnego Smarty.

Druga rzecz: Jak utrzymać SESSION_ID po zamknięciu przeglądarki i otwarciu jej ponownie questionmark.gif Czyli wpisanie na stałe SESSION_ID w przeglądarkę.

Po trzecie: Skąd wziąść dokłądne info/dokładną bazę do GeoLokalizacji - moja ma okolo 600kB.

P.S. Pisze w ramach ćwiczeń CMS+SklepWWW. http://www.pc2.pl .
devnul
jesli chodzi o bazy do geolokalizacji o jest tego pełno i nie ma chyba jakiejś jedynej słusznej. więc najlepsze wyjscie imho to kozystac z kilku na raz (co prawda i najbardziej zasobozerne - ale cóż) - a co do id sesji - to nie przychodzi mi o tej poze nic innego do głowy jak tylko wlasna obsluga sesji (np zapis ciastek u usera z info o sesji - mniej wiecej tak robi google)
impuls2003
Udostepniam Wam statystyki do przetestowania
Zapisywanie PHPSESSID i Cookies zrobilem na maksymalnie długi czas.
MultiStatystyki - Do przetestowania
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.