Dzięki, już wiem jakie id ma dany news. Na przykład mam news_id = 11 więc teraz co mam zrobić?
Już sobie poradziłem ;] .
Mam pytanie zrobiłem to tak:
<?php
DEFINE ('DB_PASSWORD', '###'); DEFINE ('DB_HOST', 'localhost');
if($_GET['id'] == "") {
if (isset($_POST['submit'])) {
$text = $_POST['news_text'];
$author = $_POST['news_author'];
$topic = $_POST['news_topic'];
$topic_mini = $_POST['news_topic_mini'];
if ($author && $text) {
$query = "INSERT INTO news (news_text, news_author, news_topic, news_topic_mini)
VALUES
('$text', '$author', '$topic', '$topic_mini')";
if ($result) {
} else {
}
}
}
$query = "SELECT * FROM news ORDER BY news_id DESC";
if ($result) {
echo "rn".'<table width="900" align="center" border="1" bordercolor="black" style="border-collapse: collapse;">'."rn"; echo ' <td>Tytul: '.$row['news_topic'].'</td>'."rn"; echo ' <td>Opis: '.$row['news_topic_mini'].'</td>'."rn"; echo ' <td>Autor: '.$row['news_author'].'</td>'."rn"; echo ' <td>'.$row['news_text'].'</td>'."rn"; echo '</table><br />'."rn"; }
}
?>
<br />
<br />
<br />
<br />
<form action="ee.php" method="post">
Topic:<br />
<input type="text" style="width:200px" size="30" maxleght="100" name="news_topic" /><br />
Topic opis:<br />
<input type="text" style="width:200px" size="30" maxleght="100" name="news_topic_mini" /><br />
Nick:<br />
<input type="text" style="width:200px" size="30" maxleght="100" name="news_author" /><br />
Text:<br />
<textarea class="post" name="news_text" maxlength="255" cols="50" rows="10">Text.......</textarea><br />
<input type="submit" name="submit" value="Wyslij" />
</form>
<?php
} elseif($_GET['id'] == "11") {
$query = "SELECT * FROM news WHERE news_id = 11";
if ($result) {
echo "rn".'<table width="900" align="center" border="1" bordercolor="black" style="border-collapse: collapse;">'."rn"; echo ' <td>Tytul: '.$row['news_topic'].'</td>'."rn"; echo ' <td>Opis: '.$row['news_topic_mini'].'</td>'."rn"; echo ' <td>Autor: '.$row['news_author'].'</td>'."rn"; echo ' <td>'.$row['news_text'].'</td>'."rn"; echo '</table><br />'."rn"; }
}
} elseif($_GET['id'] == "12") {
$query = "SELECT * FROM news WHERE news_id = 12";
if ($result) {
}
}
?>
Czy można to zrobić jakoś tak aby bez ciągłego elseif tylko na przykład:
<?php
if($_GET['id'] == "id ktory wpiszemy") {
}
?>
?
Zrobiłem coś takiego ale nie chodzi

.
<?php