Jestem tu nowy i nie chcę wyjść na ignoranta... przeszukiwałem forum by znaleźć jakieś rozwiązanie, jednak nic mi się nie nasunęło. Tworzę BARDZO prosty sklepik i na własne potrzeby. Do tej pory zrobiłem to czego klient będzie potrzebował najbardziej, dodawanie, edycja produktów.. wszystko chodzi ładnie, na sesjach. Problem mam z zapisaniem zamówienia do bazy. Po wykonaniu się skryptu kod wygląd ładnie i czytelnie, nie wiem gdzie popełniłem błąd i dlaczego baza nie przyjmuje rekordu

<?php if($dupa=='1') { $zapytanie = "INSERT INTO order SET stuff='$stuff', pricepl='$pricepl', qty='$qty', pprice='$produtsprice', total='$total', kurier='$kurier', alltotal='$alltotal', nazwisko='$nazwisko', email='$email', adress='$adress', comments='$comments'"; if($wykonaj) { } else { } } else { ?> <div id="contents"> <h1>Finalizuj zamówienie</h1> <?php $cart = $_SESSION['cart']; if ($cart) { foreach ($items as $item) { } foreach ($contents as $id=>$qty) { $sql = 'SELECT * FROM kompakty WHERE id = '.$id; echo '<td>'.($pricepl * $qty).' pln<input type="hidden" name="produtsprice" value="'.($pricepl * $qty).'" /></td>'; $total += $pricepl * $qty; } $poczta = $_GET['poczta']; switch($poczta) { case "0": { $rate=5.00; break; } case "1": { $rate=10.00; break; } } $kurier=$rate; echo '<td colspan="4" class="doprawej"><h1>Wybierz kuriera :</h1> <a href="?nav=11&poczta=0">Przy wpłacie na konto - przesyłka polecona [5 pln]</a><br/> <a href="?nav=11&poczta=1">Płatne przy odbiorze - za pobraniem [10 pln]</a></td>'; echo '<div class="total">Towar: <b>'.$total.' pln</b><input type="hidden" name="total" value="'.$total.'" /><br/>'; if ($kurier) { } $alltotal += $total + $kurier; echo '<hr/><h1>Razem : '.$alltotal.' PLN</h1><input type="hidden" name="alltotal" value="'.$alltotal.'" />'; } ?> </div> <hr/> <?php } ?>
już teraz widzę, że będzie problem z zapisem pierwszej części zamówienia (produktów, cen ilości itd.) ale do tego jeszcze nie doszedłem. na razie testuję to przy dodawaniu jednego produktu, nie działa

Tutaj tabela :
CREATE TABLE `order` ( `id` int(3) NOT NULL AUTO_INCREMENT, `stuff` blob, `pricepl` decimal(3,2) DEFAULT '0.00', `priceworld` decimal(3,2) DEFAULT '0.00', `qty` int(2) DEFAULT '0', `pprice` decimal(3,2) DEFAULT '0.00', `total` decimal(3,2) DEFAULT '0.00', `kurier` decimal(3,2) DEFAULT '0.00', `alltotal` decimal(3,2) DEFAULT '0.00', `nazwisko` varchar(50) DEFAULT NULL, `email` varchar(40) DEFAULT NULL, `adress` blob, `comments` blob, PRIMARY KEY (`id`) ) TYPE=MyISAM AUTO_INCREMENT=1 ;
geniuszem w php ani mysql nie jestem i brak mi praktyki, podejrzewam że problem nie jest zbyt "głęboki". Jeśli ktoś z Was ma jakiś pomysł to proszę o podzielenie się... z góry dziękuję

// prosze pamietac o odpowienim bbCode -- dr_bonzo