Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: automatyczny kod php
Forum PHP.pl > Forum > PHP
trol2
Witam,

Mam teoretyczne pytanie. Czy istnieje sposob na stowrzenie skryptu php, ktory wykonywalby sie sam, bez otwierania go powiedzmy co 20 minut? Jesli cos takiego istenieje w jakis sposob to zrobic? Konieczne jest stosowanie javascript?
Cysiaczek
Jeśli możesz, zainteresuj się CRON - co jakiś czas uruchomi skrypt, bo skrypty php same w sobie nie mają takiej możliwości (bo niby jak?).

Pozdrawiam.
^bmb
Co to znaczy bez otwierania go?

Istnieje możliwość odpalania skryptów php poprzez unixowego CRONa .. np. automatyczne wysyłanie newslettera co czwartek o godzinie 17.15 winksmiley.jpg

Jesli chodzi o js no to jednak czlowiek musi odpalić stronkę w której jest zapisany skrypt w js zwykle z

setTimeout('funkcja',2000);

funkcja(){
location.href='innyskrypt.php';
}

niewiem czy o to dokladnie ci chodzilo
trol2
Tak wlasnie oto mi chodzilo. Doszedlem w managerze konta do CORNa i teraz juz wiem jak to zrobic. Ok dziekuje wszystkim za odpowiedz.

Moglby ktos jeszcze polecic mi jakis kurs CORN'a ? Chodzi mi glownie o wprowadzanie zadan z poziomu skryptow php. Przperaszam ze pisze post pod postem, ale jakby zedytowal to nikt pewnieby nie odpowiedzial.

EDIT// Widze ze tutaj nie da sie napisac postu pod postem winksmiley.jpg
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.