Mam teoretyczne pytanie. Czy istnieje sposob na stowrzenie skryptu php, ktory wykonywalby sie sam, bez otwierania go powiedzmy co 20 minut? Jesli cos takiego istenieje w jakis sposob to zrobic? Konieczne jest stosowanie javascript?
Cysiaczek
7.06.2007, 14:47:19
Jeśli możesz, zainteresuj się CRON - co jakiś czas uruchomi skrypt, bo skrypty php same w sobie nie mają takiej możliwości (bo niby jak?).
Pozdrawiam.
^bmb
7.06.2007, 14:50:29
Co to znaczy bez otwierania go?
Istnieje możliwość odpalania skryptów php poprzez unixowego CRONa .. np. automatyczne wysyłanie newslettera co czwartek o godzinie 17.15
Jesli chodzi o js no to jednak czlowiek musi odpalić stronkę w której jest zapisany skrypt w js zwykle z
setTimeout('funkcja',2000);
funkcja(){ location.href='innyskrypt.php'; }
niewiem czy o to dokladnie ci chodzilo
trol2
7.06.2007, 20:13:27
Tak wlasnie oto mi chodzilo. Doszedlem w managerze konta do CORNa i teraz juz wiem jak to zrobic. Ok dziekuje wszystkim za odpowiedz.
Moglby ktos jeszcze polecic mi jakis kurs CORN'a ? Chodzi mi glownie o wprowadzanie zadan z poziomu skryptow php. Przperaszam ze pisze post pod postem, ale jakby zedytowal to nikt pewnieby nie odpowiedzial.
EDIT// Widze ze tutaj nie da sie napisac postu pod postem
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.