Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: wideokonferencja w php
Forum PHP.pl > Forum > PHP
pero
mam pytanie smile.gif
da sie napisac w php wideokonferencje nie instalując dodatkowych aplikacji (chodzi mi o desktopowe aplikacje). Wideokonferencja mialaby dzialac bezposrednio ze strony www. jesli ktos wie jak to ugryźć to prosze o pomoc.
Sokal
Lol, w php? biggrin.gif Prędej w Jave albo czym tongue.gif

//
A może AJAX coś tu da? O.o (chyba nie)
kwiateusz
a jak chciałbys robić stream obrazu? we flashu już by to szybciej przeszło, ale też nie wiem czy to osiągalne...
matix
Hmm... ja bym ogólnie zróbił coś w stylu video z Media Playera, korzystającego z jakiś darmowych videokonferencji z neta... Nie wiem.... może by tak jakoś się dało.
pero
smile.gif dla niektorych to smieszne winksmiley.jpg no coz, ciekawe jest to rozwiazanie z gotowymi skryptami z Media Player. Moze cos wiecej bo nie wiem o co dokladnie chodzi winksmiley.jpg
starach
Zaraz zaraz jeśli chodzi ci o video-konferencję to PHP odpada.
Weź pod uwagę to że PHP jest językiem server-side,
więc nie może przy jego pomocy przesyłać dźwięku i obrazu.
Jest to jak najbardziej wykonalne przy wykorzystaniu technologii Flash lub Java. Nie wiem czy coś się zmieniło ostatnio, ale żeby zrobić to we Flashu musisz kupić serwer FlashCom za jakieś 500 $ i chyba bardziej jednak się opłaca Java tongue.gif
kossa
http://www.adobe.com/products/connect/

Łukasz
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.