Cytat
Przemyślę to bardzo poważnie. Z datami może być dużo pisania w css, bo każda cyfra wymaga innego obrazka... Nie podoba mi się w ogóle realizacja tej daty od strony kodu. Muszę pomyśleć nad czymś lepszym, ale póki co, to nic mi nie przychodzi do głowy.
No bez przesady

. Dodatkowych 20 linii kodu css to jeszcze nie tak dużo pisania.
Cytat
O ile dobrze pamiętam, to przy takiej próbie sypało się wszystko pod IE. Internet Exploder lubi przy pozycjonowaniu zostawiać boxy zgodnie z przepływem, a treść przenosić. Wtedy całkowicie sypał mi się układ w nagłówku. Jeszcze raz upewnię się...
Jak będzie dobrze obstylowane to się nic nie posypie.
Cytat
Były hovery, ale usunąłem je. To kolejne kilobajty i działają nienajlepiej z użyciem JS. Spróbuję przepisać menu na css i zobaczyć jak to wyjdzie.
Dużo tych KB nie będzie, a efektu tak. JS zdecydowanie odpuść. Co ważne nie wstawiaj obrazka dla a:hover tylko dla li. Tak, żeby plik był od razu załadowany.
Cytat
Nie mam w chwili obecnej IE7 do testów. Postaram się to sprawdzić. Problem leży w tym, że coś jest źle wypozycjonowane marginesem. Niestety IE nie potrafi liczyć marginesów i wymaga hacków... Jak widać, IE7 wyświetla źle a haki obchodzi.
Tak serio to nie widzę powodów, żeby przyp tak prostym układzie stosować hacki. Może się mylę, ale musiałbyś podać przykład.
Cytat
Szkoda mi trochę miejsca na to. Za wąskie są te kolumny, żeby bawić się w tak duże marginesy.
Jest to dość istotny argument. Może się zacząć robić wąsko. Z drugiej strony jak pokazują badania Gemius'a ( www.ranking.pl ) rozdzieloczości 800x600 używa około 7% użytkowników. Ciekawe ilu z nich przegląda programistyczne devblogi

. Może powiększ dopasowanie?
Cytat
Im więcej poprawek, tym lepiej dla strony, dlatego za każdą jestem bardzo wdzięczny.
Zrobiłem sobie weekendowe wolne i nic mi się nie chce więc w miarę mirę własnych możliwości i wiedzy służę

.