Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [layout] Czteryasy.eu
Forum PHP.pl > Inne > Oceny
dzobert
Proszę o ocenę layoutu. Jest to moja pierwsza praca i bardzo zależy mi na obiektywnej ocenie. Mile widziana konstruktywna krytyka.

oto aktualna wersja uwzględniające wasze opinie:

Layout

Layout2

Layout3

no i czwarty layout(inspirowany dziełem tom3k3)

Layout4

Pozdrawiam
sagittariuspl
wogóle do mnie nie trafia. ogromny header, ogromne menu. niebieski z czerwonym tak połaczony, że 'bije po oczach'. i dlaczego takie wielki litery?
Daimos
Rozumiem ze to sklep spozywczy, no ale tutaj logo wogole nie pasuje do tla i takie "blurowate" za bardzo winksmiley.jpg
menu to jest chyba dla niedowidzacych smile.gif pozatym tlo pod logo za duze moim zdaniem

Mimo, ze logo nie pasuje do topa, to same te owoce mi sie podobaja w polaczeniu z gornym menu
jakos te cztery asy trzeba by lepiej wkomponowac
pozdrawiam
dzobert
Dzięki za rady. Postaram się coś zmienić.
Kildyt
Nie wiem dlaczego, ale oczy mnie boją jak patrzę na ten design!
Wszystko jest takie duże.
Ten czerwony, aaaa; wżyna mi się w oko!
Coś w tle tekstu tak biało :/
Coś takie chude. Mało efektów i wo gule. biggrin.gif
dzobert
Kildyt mógłbyś powiedzieć którą wersję miałeś na myśli, bo 1 jest zdecydowanie najmniej udana.
Kreton
Zmniejsz top 3 razy to będzie coś widać, narazie muszę scrollować w dóóóóóóół. Top zajmuje 1/3 całego laya. Biorąc pod uwagę okienko aplikacji czyli pasek narzedzi, narzedzi nawigacyjnych, zakladek, pasek stanu, oraz belka z startem i trayem, TOP zajmuje ponad 50% exclamation.gif!!

Przynajmniej u mnie na rozdzielczości 1200x800. Obstawiam, że na większych rozdzielczościach też nie jest lepiej.

BTW: pomiędzy 1 a 2 a 3 layem nie ma żadej róznicy prócz kosmetycznej zmiany koloru.
dzobert
Dzięki za radę, przy moim 1280x1024 nie zauważyłem tego.

P.S. Poprawiłem, powiedzcie czy jest dobrze. Przy okazji zmniejszania topu zauważyłem, że zawartość strony jest 14, a nie 12, to też zmieniłem. Dodatkowo jeszcze zmniejszyłem czcionkę w menu. Powiedzcie w teraz wymiary są dobre.

Odświeżę trochę temat. Stworzyłem drugą wersję layoutu. Czekam na opinie która wam się bardziej podoba, bądź co można zmienić, żeby wyglądało lepiej.

Pozdrawiam
sztosz
Jakieś takie jakby nie próbujące udawać że pasują do siebie bloki na tej stronie. Nie odrzuca mnie szczególnie, ale na pewno też nie zachęca. Mam wrażenie że kolory nie pasują do siebie.
dzobert
Poprawiłem te niby pasujące bloki. Zarazem zmieniłem trochę kolory. Co teraz o tym myślicie?

Nie mogę się zdecydować więc zrobiłem jeszcze jeden. Co o nim myślicie?
tom3k3
"Troszkę" duże.
dzobert
Mógłbyś rozwinąć swoją myśl.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.