Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Na necie działa, na localhoście nie
Forum PHP.pl > Forum > PHP
dar0
Witam wszystkich! [mój pierwszy post]

Od wczoraj mam bardzo głupi problem i nie mam za bardzo pomysłu, dlaczego tak się dzieje. Sprawa wygląda tak: robię sobie stronkę na localhoście (mam zainstalowanego Webserva 1.3) i od czasu do czasu uploaduje to do neta na server. Do wczoraj wszystko szło jak w bajeczce (robię, robię -> jeśli działa to upload -> robię itp), ale wczoraj w pewnym momencie stwierdziłem, że nie działa mi logowanie na localhoście - tzn. wchodzę na login.php, ale po wpisaniu danych (100%owo poprawnych), mimo że przekierowuje mnie na index.php, to nie widać żebym był zalogowany. Żeby była jasność to napisałem własną klasę do logowania i trzymam sesje w mysqlu. Klasa działa bardzo dobrze i nigdy nie sprawiała problemów. Oczywiście na servie w internecie wszystko działa ok.

Podejrzewam jakieś problemy z buforowaniem (bo korzystam z ob_start() itp.), bo po włączeniu E_ALL dostawałem Headers already sent. Ale jakim kurczĘ cudem skoro w internecie wszystko działa tak jakpowinno (no i na localhoście też działało! Do wczoraj...)

A może różnice w wersji php? Na localhoście mam 5.1.5, a u hostingodawcy smile.gif jest 5.2.2.

Bardzo proszę o pomoc bo mnie solidnie już zalewają różne płyny...
kosmowariat
miałem podobny problem :-) na różnych instalacjach xamppa ;-) w domu mi działa w firmie nie działało (na rozmowie o prace exclamation.gif! ) kumpel mi wtedy właśnie doradził używanie buforowania :-)
dar0
eee, to jest odpowiedź? no ja buforowania używam przecież, do tej pory wszystko działało (i na necie dalej działa), a lokalnie nie.

Pytanie: czy to możliwe że nie działa dlatego że buforowanie jest inaczej skonfigurowane w obu wersjach php?

// edit: Temat skończony, rozwiązanie miało się do problemu mniej więcej jak piernik do wiatraka; w jednym pliku zamiast require_once('classes/cos.php') mialem require_once('cos.php')... n/c
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.