Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: problem z PostgreSQL
Forum PHP.pl > Forum > Bazy danych > PostgreSQL
Gordon1x
Zainstalowałem baze danych PostgreSQL 8.2.4 (na windows xp) i niemoge jej uruchomić. Pliki konfiguracyjne nie zostały przez instalator zainstalowane. Czy ktoś wie skąd wziąść pliki konfiguracyjne.
kris2
Nigdy nie mialem takiego problemu. PostgreSQL instaluje się wraz z konfiguracją i startuje sie jako serwis. Co sie dzieje gdy probujesz wystartowac serwis postgresa?
Gordon1x
Czy możesz opublikować pliki konfiguracyjne, bo instalator nie instaluje plików konfiguracyjnych (próbowałem instalować kilka razy).
Jak próbuje wystartować postgresa to pojawia się okno (podobne do okna cmd), które natychmiast gaśnie (wyłącza się, bo w liście procesów już go nie ma).
dr_bonzo
Wlacz cmd a potem z niego uruchom postgresa i ci sie okno nie zamknie, dzieki czemu przeczytasz komunikat (o ile sie taki pojawia)
Gordon1x
  1. postgres does not know where to find the server configuration file. You must specify the --config-file or -D invocation option or set the PGDATA env ironment variable.

Nie wiem jak rozwiązać ten problem sad.gif .
dr_bonzo
Przeciez wszystko pisze, tzn jest napisane
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.