mam problem z wyszukiwarka a konkretnie sytuacja wyglada tak. mam baze danych uzytrkownicy i chce zeby wyszukiwarka wyszukiwala mi uzytkownikow, mam 3 rozwijane menu w jednym jest podany wiek w drugim plec a w trzecim typ uzytkownika, w kazdym z tych menu mozna wybrac opcje wszystkie. I tu jest problem. W zapytaniu jezeli uzyje polecenia OR to jezeli np chce znalesc wszytskie kobiety w wieku 30 lat to on znajdzie mi wszytskie kobiety w kazdym wieku oraz wszytskich mezczyzn w wieku 30 lat. Jezeli uzyje AND to uzytkownik musi wypelnic wszytskie pola wyszukiwarki niemoze wybrac wszytskie. jak skonstruowal zapytanie zeby nawet po wybraniu wszytskie i tak szukal mi wg reszty kryteriow bez OR bo wtedy znajduje mi i wszytskie w wieku 30 i wszytskie kobiety odsobno. Drugi problem to chce na stronie umiescic mozliwosc wstawiania obrazkow. Jak zrobic zeby po zaladowaniu przez uzytkownika obrazka do bazy danych byl przesylany jego adres na serwerze zeby mogl pozniej byc wyswietlany w profilu?? mam nadzieje ze ktos mi pomoze z gory dzieki za pomoc.