Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [www] Proszę o ocenę
Forum PHP.pl > Inne > Oceny
vonski
Witam. Bardzo bym prosił o ocenę na razie samego layout'u. Adres strony: http://student.agh.edu.pl/~vonski
Niektóre linki jeszcze nie działają, na razie skupiłem się bardziej na samym wyglądzie strony. Proszę o konstruktywną krytykę - co zmienić, co dodać, co wywalić Waszym zdaniem smile.gif
Z góry dzięki za wszystkie komentarze.
Ludvik
Moje zdanie:

- Strona rozpoczyna się wielką luką. Po co? Przenosisz tylko treść strony w dół, czyli użytkownik mniej zobaczy.
- Nie podoba mi się za bardzo ten szary kolor tła - zbyt nudny jak dla mnie.
- Odbicia napisów powinny być mniej widoczne. Źle się to czyta.
- Menu stanowczo za małe. Rozmiar czcionki wymaga sporego skupienia.

Wyglądu nie będę do końca oceniał, bo to kwestia gustu. Mogłoby być trochę "dynamiczniej" - siedzący panowie nie odzwierciedlają charakteru tego sportu...
vonski
Dzięki za komentarz. Faktycznie masz rację co do siedzących panów smile.gif Też właśnie zastanawiałem się nad tym czy by tego nie zmienić - teraz już wiem, że rzeczywiście trzeba to będzie zmienić. I to szare tło faktycznie na dłuższą metę się nudzi smile.gif Dzięki jeszcze raz i proszę o więcej opinii.
pzdr
kbsucha
- zdecydowanie logo do zmiany, jezeli to mialbyc napis w stylu web2.0 to wyszlo bardzo zle, jak juz uparles sie na to odbicie to stonuj je jakims gradientem
- co znaczy to R przy slowie maximum, masz do niego prawa? tongue.gif
- moim zdaniem powinienes scalic wszytkie elementy razem, a na pewno lewe menu, mysle ze lepiej to by wygladal

Tyle ode mnie pozdr i powodzenia
SHiP
jakieś takie nijakie...

Kilka rzeczy bym zmienił:
- jasniejsze tlo pod text
- uniakaj siwych kolorow
- odbicia przy naglowkach są krzywe
- mam ogladac plecy? winksmiley.jpg wrzuc ladniejsze zdjecie
- wlasnie to ® smile.gif tez mnie zastanawia

Mały make up
nexon
W zasadzie wszystko zostało już powiedziane, dodam jeszcze żebyś nie pochylał nagłówków ... wydaje mi sie ze będą bardziej pasować.
Kreton
Od storny kodu i semantyki :
  • Każde menu nie jest obecnie listą. Zlepek divów. Menu nad banerem, boczne menu.
  • Użycie <br />, znacznik font. Brak jakiejkolwiek struktury dokumentu. Nie używasz <p> i <h1>,<h2>,<h3>.
  • Nagłówki są obrazkami a nie elementmi takimi jak <h2> z nałożonymi obrazkami. Dzięki temu nie widać nagłówków gdy obrazki się nie załadowały lub gdy ktoś ich nie chce załadować.
PS: Gdybyś zrobił taki make up jak pokazał ship nie możesz zapomnieć o nadaniu backgroundu to bocznych menu. Inaczej bez załadowanych obrazków nic nie zobaczymy.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.