Już na wstępie napiszę, że jestem początkujący w Symfony - śmiało można powiedzieć, że nawet zielony - więc proszę nie krzyczeć, jeśli jakąś głupotę palnę

Ale niestety albo stety dostałem zadanie bojowe związane z tym FW - mam napisać spolszczenie przy pomocy TEGO pluginu jednej aplikacji i skończyć drugą, prostszą...
W gwoli ścisłości: dostałem katalog/archiwum z wygenerowanym już projektem i dwoma aplikacjami (oczywiście są one już w jakimś stopniu napisane, tzn. jedna jest już w całości). Teraz mam za zadanie postawić to na localu i wziąć się do roboty, tzn. lokalny serwer na Apachu już stoi plus Symfony zassane przez Pear'a i wszystko jest na Windows'ie XP - niestety nie mam możliwości używać Linuksa...
Ale do rzeczy. Mimo że przeglądałem dokumentacje (być może za słabo), nadal nie wiem jak się za moje zadanie zabrać... Utworzyłem sobie projekt u mnie na komputerze z dwoma aplikacjami i na to 'skopiowałem' pliki, które otrzymałem - wątpię szczerze, aby tak wyglądały 'przenosiny', ale ja nie mam pojęcia jak to ugryźć - i kombinowałem coś z Propelem, ale nic z tego nie wyszło...
Bardzo proszę o pomoc, jak mam zabrać się do pracy, bo czas mnie goni, a w głowie niestety ubytek pomysłów mam...
Za wszelką pomoc z góry WIELKIE dzięki

Pozdrawiam.