wlamywacz
6.09.2007, 15:10:33
No i w końcu i mnie dopadł ten problem chodzi o cachowanie wyników z mysql lub pewnych części strony. Problem polega na tym że system działa tak że pobiera dane w zależności od login usera podanego w zmiennej GET. Następnie rezultat zapytania jest podawany do smarty jako tablica i wyświetlany. Wykorzystał bym system cachowania smarty jednak jest to niemożliwe gdyż elementy strony mają taką samą nazwę dla każdego usera no i wiadomo o co chodzi :/ Jak by rozwiązać ten problem ?
NoiseMc
6.09.2007, 15:40:03
Mozesz ustawic $smarty->compile_id = $userName; i wtedy ten sam szablon bedzie kompilowany z inna nazwa dla kazdego usera, albo keszuj tylko wynik zapytania i wstawiaj do tego samego szablonu. W tym celu mozesz wykorzystac Zend_Cache z Zend Framework albo po prostu napisz szybki system keszowania serializowanych tablic.
PS. Nie wiem czy nie da sie przypadkiem ustawic cache_id, zobacz moze w manualu Smarty.
wlamywacz
6.09.2007, 16:43:10
Dzięki bardzo
NoiseMc o to mi chodziło

Działa świetnie
intol
6.09.2007, 23:18:01
Możesz też zaangażować przechwytywanie output buffer i zrobić cache wysoko poziomowy.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.