<html> <head> <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-2" /> <meta name="Author" content="Marek Żukowski" /> <title>Transfery</title> <style type="text/css"> /* <![CDATA[ */ a:hover {color: #FFFFFF; background-color: #426F0B; style="text-decoration: none"} /* ]]> */ </style> </head> <body link="416F76" vlink="416F76" alink="416F76" bgcolor="A2BE76"> <?php $polaczenie = mysql_connect("localhost", "mzukowski", "xxx") or die("Sprawdź połączenie z serwerem"); $query = 'SELECT * FROM transfery ORDER BY "'.$sort.'"' ; $transfery = ' <h2><center><br><font face="lucida console">Wszystkie transfery</font><br><br></center></h2> <table width="90%" border="1" cellpadding="2" cellspacing="2" align="center" bgcolor="FFFFFF"> <tr> <th><font color="416F76">L.p</font> <th><a href="transfery.php?sort=imie" style="text-decoration: none">Imię</a></th> <th><a href="transfery.php?sort=nazwisko" style="text-decoration: none">Nazwisko</a></th> <th><a href="transfery.php?sort=data_k" style="text-decoration: none">Data kupna</a></th> <th><a href="transfery.php?sort=cena_k" style="text-decoration: none">Cena</a></th> <th><a href="transfery.php?sort=data_s" style="text-decoration: none">Data sprzedaży</a></th> <th><a href="transfery.php?sort=cena_s" style="text-decoration: none">Cena</a></th> <th><a href="transfery.php?sort=zysk" style="text-decoration: none">zysk/strata</a></th> </tr> '; $lp = 0; $zysk = 0; $lp++; $zysk = ($row ['cena_s']) - ($row ['cena_k']); $transfery .= ' <tr> <td>'.$lp.'</td> <td>'.$row['imie'].'</td> <td>'.$row['nazwisko'].'</td> <td style="text-align: center;">'.$row['data_k'].'  </td> <td style="text-align: right;">'.$row['cena_k'].'  </td> <td style="text-align: center;">'.$row['data_s'].'  </td> <td style="text-align: right;">'.$row['cena_s'].'  </td> <td>'.$zysk.'</td> </tr> '; } $transfery .= '</table>'; echo '<h3><center><br><font face="lucida console">Do tej pory przeprowadzono '.$num_transfery.' transferów.</font></center></h3>'; ?> </body> </html>
Kiedyś było wszystko dobrze a od jakiegoś czasu sortowanie przestało działać :/ nie wiem czemu chodzi mi o te sortowanie po nagłówku tabeli.
Bardzo możliwe że stało się to po wprowadzeniu nowszego phpmyadmina dla mojej bazy na ovh. pewny nie jestem, bo dopiero niedawno zorietnowałem się że nie działa.