Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Problem z funkcją require_once()
Forum PHP.pl > Forum > PHP
Mateush
Witam. Mam problem z funkcją require_once. Problem wygląda następująco. Załączam jeden plik do drugiego. Operacja wykonana jest prawidłowo lecz kiedy próbuje wywołać funcję znajdującą się w pliku występuje błąd:

Fatal error: Call to undefined function tworz_form_log() in D:\HTTPD\administration\login.php on line 5

Kody źródłowe plików:

CODE
<?php
require_once('funkcje.php');
tworz_form_log();
?>

CODE

<?php
function tworz_form_log()
{
echo '<form action="index.php?os=index" method="post">
<table cellspacing="0" cellpadding="0" border="0" width="400" align="center" bgcolor="#999999"
<tr>
<td colspan="2" height="5"></td>

</tr>
<tr>
<td width="200" class="login">Nick:</td>
<td width="200"><input type="text" class="text" name="log_nick"></td>
</tr>
<tr>

</tr>
<tr>
<td class="login">Hasło</td>
<td><input type="password" class="text" name="log_pass"></td>
</tr>
<tr>

</tr>
<tr>
<td colspan="2" align="center"><input type="reset" class="click" value="Reset"><font size="4" color="#000000"> | </font><input type="submit" class="click" value="Login"></td>
</tr>
<tr>
</tr>
<tr>
<td colspan="2"></td>
</tr>
</table></form>';

}
?>

Prosze o pomoc bo może coś robie źle a nie wiem co.
Z góry dzięki
qqrq
A na pewno dołączyłeś właściwy plik (może ta funkcja jest w innym, bo tak to wygląda)?
Mateush
Na pewno. Nie mam pojęcia czemu to nie działa. Może to wina serwera chociaż w innych skryptach to działa więc to chyba nie to.

Ale jestem głupi. Znalazłem błąd. Nie zamknąłem poprzedniej funkcji. Sorka za stracony czas.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.