Próbuje zrobić skrypt który po wpisaniu wyniku ze spotkania sam doda do tabeli dane takie jak: mecze rozegrane, punkty, bramki strzelone, stracone itp.
mam taki problem, za pomocą explode() wyciągam sobie i przypisuje do zmiennych drużyne1, drużyne2, bramki pierwszej drużyny, bramki drugiej drużyny, wyświetlam print_r i jest wszystko oki - wszystkie zmienne dobrze przydzielone, potem łączę się z bazą danych wyszukuje wszystkich danych dla drużyny pierwszej i w tym miejscu wywala mi błąd
Parse error: syntax error, unexpected T_VARIABLE in c:\usr\apache\httpd\html\index.php on line 22
proszę o pomoc bo nie mogę sobie z tym poradzić
<?php $wyniki=" Start Nidzica-Warmiak Łukta 4-3"; //przypisanie odpowiednik danych do zmiennych $druzyna1 = $druzyny[0]; $druzyna2 = $druzyna_nr[0]." ".$druzyna_nr[1]; $bramka1 = $bramki[2]; $bramka2 = $druzyny[2]; $polaczenie = mysql_connect("mysql2.yoyo.pl", "db396325", "***") or die("SprawdĽ połączenie z serwerem"); if ($bramka1 > $bramka2) $query = "SELECT * FROM tabela WHERE druzyna = '`"$druzyna1"`'"; $mecze = $row['mecze']; $wygrane = $row['wygrane']; $strzelone = $row['strzelone']; $stracone = $row['stracone']; $punkty = $row['punkty']; $strzelone1 = $strzelone + $bramka1; $stracone1 = $stracone + $bramka2; $bramki = $strzelone1 - $stracone1; $query = ("UPDATE tabela SET mecze='`"$mecze + 1"`', wygrane='`"$wygrane + 1"`', bramki='`"$bramki"`', strzelone='`"$strzelone1"`', stracone='`"$stracone1"`', punkty='`"$punkty + 3"`'"); ?>