Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Reports Builder
Forum PHP.pl > Forum > Bazy danych > Oracle
vespucci
Witam serdecznie.
Piszę pierwszy wątek na forum i mam nadzieje, że znajdę jakąś odpowiedź smile.gif
Mam zainstalowane Oracle 10g, Forms Builder i Reports Builder i właśnie z tym drugim mam problem.
Generuje sobie raport na podstawie zapytania SQL, wszystko jest ok. Jak klikam na widok (niebieska obramówka) raport wyświetla się w takiej postaci jaką chce, i mogę obejrzeć. Ale jak wciskam (semaforek - tak to nazywam - czerwona obwódka) to się nic, absolutnie nic nie dzieje? Wydaje mi się, że po wciśnięciu semaforka powino się otworzyć jakies okienko ewentualnie strona www z wynikiem.

Idąc tym ciosem, przechodzę do Forms Builder i chce aby zapisany raport *.rdf pojawiał się po: WHEN-BUTTON-PRESSED
Wstawiam taki kod:
Kod
DECLARE
                    repid                REPORT_OBJECT;
                    v_rep                VARCHAR2(100);
                    rep_status    VARCHAR2(20);
                BEGIN
                    repid:=find_report_object('PRODUCENT_MAT');
                    v_rep:=RUN_REPORT_OBJECT(repid);
                END;

i znowu semaforek (zielony) tylko tym razem w Forms Builder:

I tutaj otwiera się okno przglądarki i po wciśnieciu przycisku z odnośnikiem do raportu ZONK pojawia się taki komunikat :

Jak ktoś ma jakiś pomysł czemu się tak dzieje i jak można temu zapobiedz to chętnie posłucham bo nie ukrywam, że przez ten błąd stoję z pracami sad.gif

Nie jestem zaawansowanym użytkownikiem Oracle, dopiero się uczę a projekt robie jako prace akademicką. Może nie mam zainstalowanego jakiegoś serwera raportów ? Niewiem nie mam pomysłu co z tym zrobić.
Oracle 10g zainstalowane w windows XP.
Ola
Wie może ktoś jak jak przedłużyć licencje do Power Designer ściągniętego z http://www.sybase.com/downloads . Właśnie mi się skończyła, a muszę projekt zrobić ... sad.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.