Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Odmowa dostępu do folderu
Forum PHP.pl > Inne > Komputery i oprogramowanie
mPiotr
Nie mam dostępu jako administrator do pewnych folderów.
Pokażę to na przykładzie przez cmd:
Kod
Microsoft Windows XP [Wersja 5.1.2600] (C) Copyright 1985-2001 Microsoft Corp.

C:\Documents and Settings\Piotr>z:

Z:\>cd doc*

Z:\Documents and Settings>cd pio*
       Odmowa dostępu.

Z:\Documents and Settings>

Partycja C: jest systemowa, natomiast Z: nie.
Jak widać z C: na Z: przechodzę bez problemów, następnie do folderu Documents and Settings tez mam dostęp, ale kiedy chce wejść do folderu Piotr to mam komunikat Odmowa dostępu.

Czy jest sposób dostępu do Z:\Documents and Settings\Piotr ?
webdice
Masz partycje NTFS i katalog użytkownika Piotr ustawiony na prywatny, w takiej sytuacji nikt nie ma do niego dostępu oprócz użytkownika Piotr.
mPiotr
ale to ja jestem Piotr i jestem jedynym uzytkownikiem kompa.
jak to zmienic?
webdice
Dziwne, we właściwościach folderu Piotr masz zakładkę Zabezpieczenia (jeśli nie będzie takiej zakładki to Narzędzia > Opcje folderów > Widok -> proste udostępnianie, czy coś tego pokroju) w niej możesz ustawić konkretne prawa dla użytkownika.

Ale nie wydaje mi się żeby to było tym spowodowane. Bardziej prawdopodobne jest że robiłeś naprawę systemu i nazwa Twojego aktualnego folderu jest typu Komupter.Piotr, a stary katalog to Piotr i dlatego nie masz do niego dostępu.
mPiotr
dzięki, pomoglo proste udostepnianie (dziwne, udostepnilem sobie sam dla siebie).
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.