Witam,

postanowiłem sprzedać serwis, który stworzyłem i prowadziłem do tej pory. Serwis sprzedaję ze względu na to, że chcę zmienić typ prowadzonej działalności. Oto skrótowe dane dotyczące serwisu:

Domeny:
* megadownload.pl (wersja polska; pr 3)
* megadownload.net (wersja angielska; pr 2)
* megadownload.cz (wersja czeska; pr 3)
* de.megadownload.net (wersja niemiecka; pr 3)
* fr.megadownload.net (wersja francuska; pr 0 - wersja niedawno dodana)

Serwis odwiedza około 17k uu dziennie (statystyki via google analytics), co generuje ponad 100k wyświetleń (wzrost oglądalności w ciągu ostatniego miesiąca to 2k uu, zostało to uzyskane bez żadnej reklamy).

Serwis zajmuje się wyszukiwaniem plików na rapidshare.com i megaupload.com. Posiada własne oprogramowanie zbierające dane dotyczące plików i bazę danych zawierającą obecnie około 3 750 000 aktualnych linków.

Serwis pracuje na serwerze dedykowanym, którego utrzymanie kosztuje 330zł/mc.

Lista rzeczy, które chcę sprzedać:
- domeny megadownload.pl/.net/.cz
- layout serwisu
- pełne oprogramowanie obsługujące serwis
- obecną bazę danych
- bardzo przydatny dodatek do przeglądarki, który jest już napisany, ale nie został jeszcze wydany (szczegóły na PW). Dodatek ten może przyciągnąć wielu nowych użytkowników.

Serwis jest napisany z użyciem języków PHP, JavaScript i C++, których znajomość jest potrzebna do jego rozwijania.

Domeny megadownload.pl i megadownload.net są aktualnie zablokowane w GoogleAdsense.

Zdaję sobie sprawę, że napisany przeze mnie post jest bardzo skrótowy, jednak serwis jest tak rozbudowany, że próba opisania wszystkiego i tak skończyła by się fiaskiem. Mam nadzieję, że podane przeze mnie informacje wystarczą aby zachęcić poważnych inwestorów do zainteresowania się serwisem.

Pytania oraz oferty proszę przesyłać na PW lub na adres mailowy podany tutaj.