index.php
<?php // tutaj ustawienia smarty, inicjacja klasy itd. $zmienna[0]['id']=1; $smarty->assign('zmienna', $zmienna); $smarty->display('index.tpl'); ?>
index.tpl
{test testujemy=$zmienna[0].id} {test testujemy="$zmienna[0].id"} {test testujemy="$zmienna[0][id]"} {test testujemy="$zmienna[0]['id']"}
wynik
Cytat
1
Array.id
Array['id']
Array.id
Array['id']
Skompilowany plik:
No i kto mi teraz doradzi jak ja mam przekazać wartość zmiennej $zmienna[0]['id'] skoro w rzeczywistości tak używam mojego pluginu:
Cytat
{zapytanie nazwa='zdjecie' select='id, opis' from='nt_strony_zdjecia' where="strona=WARTOSC_NASZEJ_ZMIENNEJ" order='sort' limit='1'}
Jak widać w pliku index.tpl próbowałem różnych sposobów i nic nie wychodzi :/ Widać wyraźnie w skompilowanym pliku, że smarty głupieje :/
Co prawda znalazłem rozwiązanie ale wcale mi się ono nie podoba. Robię coś takiego:
Cytat
{assign var='zdjecie_id' value=$zdjecie[0].id}
{zapytanie nazwa='zdjecie' select='id, opis' from='nt_strony_zdjecia' where="strona=$zdjecie_id" order='sort' limit='1'}
{zapytanie nazwa='zdjecie' select='id, opis' from='nt_strony_zdjecia' where="strona=$zdjecie_id" order='sort' limit='1'}
Działa ale to takie... nieeleganckie ;P
Jakieś pomysły na rozwiązanie?