Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Dynamiczne meta - najwydajniejsza metoda?
Forum PHP.pl > Forum > PHP
windman
Witam wszystkich!

Napisałem małego cmsa, w którym mam między innymi moduły aktualności i katalog produktów. Chciałem dla każdego produktu/aktualności wyciągniętej z bazy generować osobne meta: tytuł, opis, słowa kluczowe.
Przed nagłówkiem wstawiłem więc kod, który sprawdza, czy na danej stronie będzie wyświetlany news czy produkt, jeśli tak to wyciągem je z bazy i wszystko ładnie działa. Problem w ty, że zmęczyła mnie ciągła modyfikacja tej części kodu gdy dochodzą nowe moduły dla których też mają być generowane meta tagi, ponadto coś mi się wydaje, że moje rozwiązanie jest mało profesjonalne ;-).

Moje pytanie jest następujące, która metoda Waszym zdaniem będzie najlepsza? Czy może ob_ i eregi_replace?
Można to zrobić wydajniej?

Pozdrawiam,
windman
DeyV
Bardzo trudno jest odpowiedzieć na Twoje pytanie, nie znając sposobu, w jaki budujesz swój system.

Czy używasz OOP? Czy używasz MVC, albo przynajmniej systemu szablonów?

Wtedy rozwiązanie tego problemu nie stanowiłoby żadnej trudności.

A jeśli nie - może warto zacząć, bo ob_ i ergi są na pewno najmniej optymalnym, bezpiecznym i profesjonalnym rozwiązaniem...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.