Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: kalendarz, czerwona niedziela
Forum PHP.pl > Forum > PHP
ewela_n
witam,
pobieram dni tygodnia z tablicy,
$day_names = array("Mo", "Tu", "We", "Th", "Fr", "Sa", "Su" );

a następnie wyświetlam
echo '<td class="dayname">' . $day_names[$i%7] . '</td>';

jak teraz mam sobie pokolorować niedzielę?
nic mi nie przychodzi do głowy, proszę o radę

pozdrawiam
czachor
if($day_names[$i%7] == 'Su') {echo 'niedziela!'};
nevt
  1. <?php
  2. echo '<td class="dayname" '.($i%== 6 ? 'style="color: red"' : '').'>' . $day_names[$i%7] . '</td>';
  3. ?>
ewela_n
NEVT, dzięki wielkie smile.gif
arecki
Kurcze, wszyscy trąbią o rozdzielaniu wszystkiego, separacji typu MVC, oddzielenia zawartości od stylów a tu taki kwiatek smile.gif
Nie można by :
  1. <?php
  2. echo '<td class="dayname' . $day_names[$i%7] . '">' . $day_names[$i%7] . '</td>';
  3. ?>

i w stylach ustawić kolor na każdy z dni ? Zaraz będziecie kombinować jak pokolorować sobotę na niebiesko a takie rozwiązanie da Wam wolność dla każdego dnia tygodnia smile.gif
Szunaj85
Też miałem podobny przypadek, ale to był kalendarz. Nazwę dnia (niedziela) udało mi się zrobić na czerwono poprzez style. To akurat nie była wielka filozofia. Jednak jeśli chodzi o same dni już nie. Próbowałem tak i tak, ale nie wyszło. Pewnie wiele zależy od budowy kalendarza. Jednak jestem ciekaw jak definiuje się taki myk. cool.gif Może ktoś poda przykładowy kawałek kodu kalendarza mającego czerwone niedziele. worriedsmiley.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.