Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [smarty] Spry i Smarty
Forum PHP.pl > Forum > Gotowe rozwiązania > Systemy szablonów
.chudy.
Witam!

Mam formularz w którym sprawdzanie danych odbywa się poprzez użycie Validation Widgets (część Spry), wysztko działa do półki nie podepne formularza pod Smarty. Sprawdzanie danych działa do połowy, tj. dane nie są sprawdzane przy wysyłaniu, ale działa na bierząco (demo) zmienia kolory itd. Co może być problemem, że button odrazu wysyła dane?
pafka
Wrozkami nie jestesmy sad.gif(

Szablon w Smarty masz generowany po stronie serwera, jesli cos podpinasz do validacji JS ... to bez roznicy czy formularz masz w szablonie umieszczony czy "spaghetti-code" ... chyba ze korzystasz jeszcze z jakis innych wbudowanych walidatorow (np. QuickForm itp.. ) - to moga Tobie sie nakladac dwa rozne rozwiazania i stad problemy ...

Kod formularza w Smarty masz wklejony ... czy go sobie jakos generujesz ( jakas klasa Form questionmark.gif? )
.chudy.
Kod jest wkejany, do sprawdzenia używam tylko Spry. A wszystko u mnie wygląda tak jak w przykładzie.
pafka
Cytat(.chudy. @ 29.02.2008, 12:48:19 ) *
Kod jest wkejany, do sprawdzenia używam tylko Spry. A wszystko u mnie wygląda tak jak w przykładzie.

czyms musi sie roznic smile.gif moze includujesz jeszcze jakies JS biblioteki validujace questionmark.gif
.chudy.
Wkradł się mały tag <p> przed formularzem : )
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.