Chciałbym zrobić pewien "bajer" ale nie bardzo mam pomysł jak to rozwiązać i jakiego "narzędzia" użyć.
Otóż chodzi o to, że posiadam 3 pola input text:
Tytuł PL
Tytuł EN
Tytuł CH
i teraz, wiadomo, można podać ręcznie, każde tłumaczenie, ale jest to bardzo czasochłonne dla ok. 200 pozycji (wpisać polską wersję, wyszukać odpowiedniki angielskie i chińskie)
I wpadłem na pomysł "podpowiadacza". Tj. podajemy angielską wersje zdania/słowa i po naciśnięciu "znajdź" wyszukuje nam odpowiednika chińskiego w danym słowniku/translatorze i wrzuca do pola "Tytuł CH" (ew. wyświetla listę propozycji). I teraz konkretniej:
1. istnieje/znacie jakiś słownik/translator, z którego można pobrać bezpośrednio tłumaczenie?
2. realizacja, zapewne ajax, choć integracja ajaxu ze smarkami nie należy do miłych rzeczy ;-)
3. Jeśli pkt 1. odpada, to jak się do tego zabrać? translate.google.com ma w miarę przejrzysty tłumacz, może da się jakoś pobrać to CURLem (dobrze mówię?) lub innym wynalazkiem?
albo może niepotrzebnie próbuję odkryć na nowo koło i istnieje jakiś skrypt/klasa/itp. która owo zadanie potrafi wykonać?
myślę że ciekawe zadanie więc podzielcie się swoimi propozycjami