Szukałem, szukałem i się nie doszukałem - więc piszę.
Czy jest możliwość uruchamiania wywołań systemowych w trybie nonblock?
Dajmy na to, że posiadamy skrypt, który w pętli wywołuje program "wget" z odpowiednimi parametrami i pod koniec każdego obiegu pisze coś w rodzaju "Ok!\n" (na razie bez dokładniejszych analiz wyjścia)
Niezależnie, czy używamy do tego metody system(), czy exec() skrypt taki uruchomiony z przeglądarki (serwowany przez defaultowo skonfigurowany apache1.3+php5) pokaże nam swój content dopiero gdy skończy pętlę i wszystkie wget-y (jeśli wcześniej nie dostanie timeouta)...
Inaczej rzecz się ma, jeżeli skrypt uruchamiany z poziomu powłoki, wówczas sam z siebie działa w trybie nonblock i wypluwa odpowiedni output przy każdym obiegu pętli.
Czy da się zrobić, aby tak samo zachowywał się przy odpalaniu z WWW?
W grę wchodzi zarówno globalna (httpd.conf), jak i lokalna (.htaccess) rekonfiguracja apache, PHP, czy cokolwiek trzeba.
Dla sprostowania dodam, że kiedyś widziałem jakąś opensource-ową galerię, która w ten sposób generowała thumbnaile używając ImageMagick, a więc pewnie też zapętlonych wywołań systemowych do jakiegoś /usr/bin/convert, czy coś. Niestety nie pamiętam co to było, więc nie mogę podejrzeć kodu.

Z góry dzięki za wszelkie wskazówki. Pozdrowienia!