Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Podpowiadanie nazwy zmiennej w ZEND
Forum PHP.pl > Inne > Komputery i oprogramowanie
xbitdesigns
Mam tablice wewnatrz klasy i __get sprawdza istnienie danej zmiennej w tejze tablicy.

Zend ma slowa kluczowe w komentarzach ktore rozpoczynaja sie od @.

Jakim slowem kluczowym, w komentarzu klasy, nalezalo by zadeklarowac pole, aby zaczal je podpowiadac ?

Deklaracja w klasie raczej odpada bo get mi wtedy nie bedzie dzialal. No chyba, ze ktos wie jak zrobic zeby __get dzialal mimo tego iz pole jest wczesniej zadeklarowane.

Zazwyczaj zadawalem glupie pytania ale to chyba ma sens.
starach
Zdaje się że ZDE nie ma aż tak rozbudowanej funkcji dokańczania kodu.
Jedyna taka funkcjonalność spoczywa na @var o którym możesz poczytać w pomocy programu ( wpisz w wyszukiwarce słowo hint )
Oczywiście mogę się mylić i jeśli tak jest to ja również bardzo chętnie bym poznał rozwiązanie tongue.gif
xbitdesigns
Zamiast pol zrobilem metody, roznica w sposobie przypisania niewielka, a podpowiadanie jest.

Ewentualnie moglbym zadeklarowac pola (tak by podpowiadanie dzialalo) a pozniej, w chwili uzycia metody "save" (obiekt ma metode save ktora dziala na polach w chwili uzycia) zrobic petle...

1. <?php
  2. for((...))
  3. {
  4. if($this->$nazwaPola){ // ... lub jakis inny warunek
  5.  $this->dataArray[$nazwaPola] = $this->$nazwaPola;
  6. }
  7. }
  8. ?>
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.