Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Wyświetlanie daty
Forum PHP.pl > Forum > Bazy danych > Access
pride13
Mam problem odnośnie wyświetlania pola tekstowego zawierającego datę krótką. Chciałbym aby wyświetlało mi ją w formacie dd-mm-rrrr (np. 15-02-2008) a nie rrrr-mm-dd (2008-02-15). Wiem jak ustawic maske wprowadzania zeby wprowadzac date wlasnie w taki sposob jak chce ale wyswietla nadal mi ja w formacie rrrr-mm-dd. Bylbym wdzieczny za pomoc
nevt
witam.

od baaardzo dawna już nie dotykałem się do Accessa, z 5 lat chyba. ale jeżeli pamięć mnie nie myli, to Access przy wyświetlaniu standardowo formatuje datę wg. ustawień Windozy ...

ścieżka pod XP:
START / Panel sterowania / Ustawienia regionalne i językowe / Opcje regionalne / Data krótka

jak tam zmienisz format, to i w Accesie powinno się zmienić. powodzenia.
pride13
Dzięki wielkie za pomoc.Sposób oczywiście działa.Teraz automatycznie wyskakuje mi taki format jak chce.Jeżeli jednak ktoś by chciał zmienić tylko jedno pole z datą to można to zrobić we właściwościach pola tekstowego,zakładka i pole format(dla przykładu ten co interesował mnie to dd-mm-rrrr)
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.