Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Critical error - forum
Forum PHP.pl > Forum > Gotowe rozwiązania
adam550
Witam serdecznie.
Mam problem, otoz: serwer na ktorym bylo forum padl..zdarzylem tyle co przekopiowac wszystkie pliki...
Wrzucilem folder z forum na nowy serwer, ale wyskakuje cos takiego po wczytaniu:

<b>Warning</b>: mysql_connect() [<a href="http://psychics.pl/forum/function.mysql-connect">function.mysql-connect</a>]: Access denied for user 'cenzura_nazwy_uzytkownika'@'localhost' (using password: TAK) in <b>/home/water/domains/psychics.pl/public_html/forum/db/mysql4.php</b> on line <b>48</b>
phpBB by Przemo : <b>Critical Error</b>

Could not connect to the database.
<b>Access denied for user 'cenzura_nazwy_uzytkownika'@'localhost' (using password: TAK) </b>
dr_bonzo
Sprawdz parametry polaczenia z baza danych:
Usera i haslo - bo z komunikatu wyglada ze podales nieprawidlowe dane
adam550
No wlasnie chodzi o to, ze na nowym serwerze wpisuje juz nowe dane od bazy danych i ftp. Gdzie to zmienic (to znaczy gdzie zmienic te dane zeby dzialalo forum) ?
l0ud
Dane do bazy są zapisane w pliku config.php w katalogu głównym forum.
Nie chcę Cię zmartwić, ale pamiętaj, że sam zrzut plików nie wystarczy. Wszystkie fora, posty itp. są zapisane w bazie danych, którą powinieneś najpierw przenieść.
adam550
Na szczeście zrzut bazy mam.... po prostu ją zaimportowac w myphpadminie ?

[edit]
okazuje sie, ze po wczytaniu bazy danych pokazuje sie blad:

Błąd

zapytanie SQL:

-- --------------------------------------------------------
--
-- Struktura tabeli dla `news`
--
CREATE TABLE `news` (
`id` int( 3 ) NOT NULL default '0',
`temat` varchar( 255 ) NOT NULL default '',
`wiadomosc` longtext NOT NULL
) ENGINE = MYISAM DEFAULT CHARSET = latin1;

MySQL zwrócił komunikat: Dokumentacja
#1050 - Tabela 'news' już istnieje
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.