Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Backup - ftp i mysql
Forum PHP.pl > Inne > Komputery i oprogramowanie
Chiq_
Witajcie!
Jak wykonujecie backup swoich danych z ftp i mysql?
Poszukuję sprawdzonego programu do backup (synchronizacji) ftp, oraz backupu MySql. najchętniej freeware.
Wiem, wiem, google itp, ale poszukuję czegoś sprawdzonego przez innych użytkowników.
Będę wdzięczny za pomoc.
webdice
Nie podałeś najważniejszego. Jaki system operacyjny?
Chiq_
Win XP niestety...
bim2
Zależy, jak mam dostęp do Panelu jakiegoś na www, jemu to zlecam i później po prostu ściągam sobie spakowany pliczek gzip. smile.gif Jak nie mam, to tradycyjnie robię kopie via klient FTP, później phpmyadmin, i wszystko razem pakuje

BTW. Czemu niestety? Rozumiem tyle narzekania, ale WinXP nie jest zły. Dzięki niemu istnieją użytkownicy będący na twoich stronach. Wątpię, że przynajmniej 1/3 umie obsłużyć linuxa (nie mów, że masz forum o linuxie... haha.gif) :]
webdice
Moim zdaniem nie ma się tu co bawić w instalowanie programów. Wszystko jesteś wstanie napisać sobie sam. Oto przykładowy kod:

Kod
xcopy c:\mysql d:\backup\mysql /E /Y
xcopy c:\ftp d:\backup\ftp /E /Y

Flaga E oznacza że będzie kopiowana struktura katalogów, a flaga Y że system nie będzie prosił o potwierdzenie nadpisania pliku. Zapisz sobie taki kod do pliku bat i użyj harmonogramu zadań do odpalania skryptu. Można się jeszcze pobawić w tworzenie katalogu dla każdego dnia, ale to już zostawiam Tobie. Więcej informacji o komendzie uzyskasz po wpisaniu w konsoli:

Kod
xcopy /?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.