Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [www]Strona klubu piłkarskiego
Forum PHP.pl > Inne > Oceny
methyl
http://img59.imageshack.us/img59/7141/layoutreadyde8.png
Gotowy layout strony klubu piłkarskiego, chyba, ze macie jakieś ciekawe propozycje.
Ale nie typu "zacznij od nowa" smile.gif
Proszę o oceny.
Pozdro.
cbagov
Gotowy na 50%, najmniej graja kolory i ODSTEPY miedzy elementami czy tekstem.
methyl
Tabela po prawej będzie inna. Kolory i odstępy... gdzie dokładnie?
Newsy też dałem jako przykład, po pocięciu będzie dużo lepiej smile.gif
Dzięki za opinię smile.gif
devnul
za sztywno, za kanciaście, menu górne mi się nie podoba - takie nijakie, brak zaznaczenia aktywnego elementu. Ogólnie lay jakiś taki niespójny
sniezny_wilk
Oceny nie typu: "zacznij od nowa ?", dlaczego ? Bo to jest jedyna słuszna pasująca? Ten gradient od zieleni do czerni, okropny. Ta zieleń ogólnie paskudna, stopka wygląda jak przyklejona za pomocą standardowego windowsowego zaawansowanego programu graficznego, zresztą cała stronka tak wygląda. Generalnie lay bez wyrazu, nie porywa. Fonty trochę nie pasują, kolory źle dobrane. Bardzo przeciętnie.
.radex
Słabo. Kolorystyka kompletnie nie pasuje. I jeszcze ten tekst wystający poza blok... :/
koderrr
jedyne co mi sie podoba to top i logo
menu jeszcze ujdzie

ale reszta nie podchodzi
.radex
Może lepiej pokażd kod, a nie sam screenshot? Wygląd to nie wszystko.
methyl
Kodu jeszcze nie ma, jak skończe ciąć to na pewno pokażę smile.gif

Jak obiecałem, tak zrobiłem:
http://wislokanz.pl
Oczywiście nie jest jeszcze w 100% skończone, ale mniej-więcej widać jak to ma wyglądać.
Proszę o sugestie smile.gif
czachor
Moim zdaniem typografia leży. Ciężko się to czyta, pokombinuj z czcionką, interlinią...
methyl
Dzięki za radę, coś z tym zrobię. Masz jakąś propozycję?
nevt
Brakuje kilku najważniejszych pozycji w menu:

KUPIĘ MECZ
SPRZEDAM MECZ
USTAWIĘ MECZ

smile.gif to żart oczywiście, a co do lay'outu - ja jestem daltonistą, a i tak te kolory mi się gryzą i nie pasują do siebie, więc co widzą ludzie bez zaburzeń percepcji przestrzeni barw?
methyl
Może ktoś zerknąć w kod?
nevt
Wszedłem na stronkę... na dzień dobry Web Developer w FF3 zgłasza mi błędy w stylach CSS oraz warningi w JavaScript. Za to ładnie przechodzi walidację W3C. Menu raczej nie powinno być na tabelkach, reszta wygląda ok.

A w kwestii kolorków... Ten okropny zielony (+ groźne cienie), to jak widzę barwy klubowe, ale logo zawiera też dużo ładniejszy niebieski - i w tym kierunku trzeba by popracować, na niebiesko i jaśniej, bez tych mroczków...

Pozdrawiam.
methyl
Myślisz, że część z treścią mogłaby trochę kontrastować na niebiesko?
Mi się to trochę przyznam nie widzi, ale zmiany nie byłby trudne w tym kierunku.
Pozdro.
nevt
nie kontrastować, bo zielony z niebieskim źle się komponują, tylko cały design w barwach niebieskiego z logo....
Kildyt
Skomentuję design w .png, a nie pocięty wygląd, ponieważ jak widać, nie jest on skończony.

Kolorystyka jest dobra, ale źle zastosowana (głupio napisane, wiem tongue.gif ). Taka zieleń jak masz w topie i w menu jest dobra (na strony dla małej grupy użytkowników). Reszta wyglądu nie pasuje. Menu to porażka. Ten biały jest jakby na siłę wciśnięty. Nie pasuje, a nawet przeszkadza.
Dlaczego używasz takiej brzydkiej czcionki? Jako miłośnik oczywiście polecam Sans biggrin.gif, jednakże zauważyłem podczas cięcia wyglądu, że jest on szerszy od ariala. A propos czcionek. mam pytanie (nie związane z tematem). Czy DejaVu Sans jest domyślnie zainstalowany w windowsie xp? Użyłem go do menu i nie wiem, czy będzie pasował. Dzięki za odpowiedź winksmiley.jpg (może na pw, bo nie chcę ostrzeżenia hehe tongue.gif ).

Czcionka na wyglądzie jest za mała. 12 px to minimum. Ostatnio zacząłem się do tego stosować i muszę powiedzieć, że w końcu zrozumiałem trochę, że wygląd ma być użyteczny, a nie ładny (a miałem z tym problemy biggrin.gif ).

"Następny mecz" - ten "średnik" pomiędzy dwoma herbami wygląda strasznie.

"Tabela klasy okręgowej" nie pasuje do całości wyglądu.

Formularz logowania jest tragiczny. Niczym z kilku lat temu.

Odradzam rozwijane menu na takich stronach.

Zamień "stat24" na google analytics.

Całość wyglądu jest podobna do stron z kilku lat temu (głównie kolorystyka). Będziesz musiał zrobić coś na tamten styl, ale z współczesnymi akcentami. Takie kolory nie są złe.

PS Słuchaj mądrych ludzi na tym forum (nie ja! biggrin.gif ). Gdybym zastosował 50% ich rad to był bym bos biggrin.gif, a że stosuje ok. 20% rad (chodzi o kod html, css i użyteczność), a może i mniej to jestem taki o webmajster. biggrin.gif
PS2 Sory za prywatkę winksmiley.jpg
methyl
@nevt
Zrobiłem na próbę coś takiego:
http://img383.imageshack.us/my.php?image=niebieskicv4.png
kavka
Jak na mój gust strona w odcieniach niebieskiego jest lepsza. Nie poprawi to jednak ogólnego jej odbioru jeśli nie zastosujesz się do innych uwag moich przedmówców.
suchy1
nie podoba mi sie ten kolo czarny w tle i granatowy/fioletowy (sry daltonista tiredsmiley.gif ). Ciekawa strona snitch.gif
methyl
Typografię na pewno poprawię, boxy pod menu będą też troszkę inne. Poza tym odcienie nie są ostateczne. Reszta jest według mnie ok, może oprócz tabeli i footera smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.