Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: problem z czytnikiem rss
Forum PHP.pl > Forum > PHP
qlavey
Witam wszystkich. Mam od dwoch dni dziwny problem. Posiadam na stronie prosciutki czytnik naglowkow rss z jednego bloga. Oto jego kod:

CODE

<?php
$xml = simplexml_load_file('http://costam.blogspot.com/rss.xml');
if (!$xml) echo '<h2>Blog tymczasowo niedostępny</h2>';
$item = $xml->channel->item;
$counter = 0;
if ($xml){
echo '<p class="desc">';
foreach ($item as $message){
if ($counter <3){
echo '<h4 class="naglowek">';
echo '<a target="_blank" href="'.$message->link.'">'.$message->title.'</h4></a>';
$counter++;
}
}
echo '</p>';
};
?>

Po prostu pobiera mi 3 najnowsze naglowki. Zawsze dzialal bez zarzutu. Od niedzieli rano pojawia mi sie blad nastepujacej tresci:

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in main.php on line 127

Co dziwne tylko i wylacznie na moim koncie hostingowym. (korzystam z hekko.pl) Jak uruchamiam ten skrypt na swoim lokalnym serwerze (WAMP) wszystko dziala tak jak trzeba. Blog siedzi na blogspot.com Czy ma ktos pomysl na to dlaczego nie da sie zaladowac tego kanalu albo co moze byc przyczyna ? Dzieki z gory za pomoc.
artega
Być może administrator serwera wyłączył opcje allow_url_fopen. Możesz to sprawdzić przez
  1. <?php var_dump(ini_get("allow_url_fopen")); ?>

Jeżeli opcja jest włączona sprawdź co się kryje po wywołaniu funkcji simplexml_load_file tym kawałkiem kodu
  1. <?php var_dump($xml); ?>

w przypadku gdy konfiguracja nie uległa zmianie (co jest mało prawdopodobne), pobierz plik przez fsockopen.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.