Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [www] do oceny strona dolega.prv.pl
Forum PHP.pl > Inne > Oceny
jymbox
Witam moglibyście ocenić moją stronke www.dolega.prv.pl ? Wiem że nie jest dobra bo już tak słyszałem ale chciałbym wiedziec co byscie zmienili dodali itp itd ogolnie wasze propozycje i oceny. Pozdrawiam
sebekzosw
usunąłbym ten napis na górze strony: Nie jesteś zalogowany, kliknij aby się Zalogować/Zarejestrować i doprowadziłbym tą stronę do standardów: This page is not Valid HTML 4.01 Transitional!
Tibod
SQL Injection
XCC

Pilnuj takich rzeczy...
Pilsener
1. Dyskwalifikacja za wydajność. 48 requestów http, strona na łączu 128 ładuje się prawie minutę, zajmuje 711 kb.
2. Kod HTML do wymiany, sam silnik też bym wywalił
3. Design do wymiany:
- wyskakuje jakieś okno
- miga jakiś napis w topie
- odliczamy, witamy, potem znowu witamy - po kiego to?
- irytujące i migające reklamy
- nierówne rozmieszczenie elementów, galeria z innej bajki - strasznie niespójny design
- menu
- prezentacja treści
- zbyt duża ilość elementów na stronie głównej - brakuje jeszcze kursów walut i indeksów giełdowych w Nairobi
- jakieś migające zielone paski - co za okropieństwo
- linki w stopce - przez to (i nie tylko) strona sprawia wrażenie zapleczówki i spamu pod wyszukiwarki

Cieżko znaleźć coś pozytywnego - moim zdaniem serwis nie nadaje się do poprawy, szkoda na to czasu.
ViX
Stronka PRAWIE ok. Zmniejsz tylko rozmiar ladowanej strony bo na slabych laczach jest istnym koszmarem... Dolaczam sie do postulatu o usuniecie paska logowania i proponuje dodac jakies tlo(rowniez 'lekkie' dla slabych laczy)
JoShiMa
Walidator pokazuje tylko dla strony głównej 36 błędów w CSS i aż 313 w kodzie html. Więc co tu oceniać?
AjaxSrajax
Cytat
@JoShiMa Walidator pokazuje tylko dla strony głównej 36 błędów w CSS i aż 313 w kodzie html. Więc co tu oceniać?

Chyba doskonale sobie zdajesz sprawę z faktu, że jeśli walidator pokazuje 1000 błędów walidacji, to nie znaczy, że jest ich faktycznie 1000. Czasem wystarczy 1 i struktura się sypie. Nie mam zamiaru tu nikogo bronić, ale nie wystarczy sprawdzić walidacji, żeby ocenić kod strony. No, chyba, że chce się nabijać posty haha.gif

Pozdrawiam i sorry za offtopic.gif
JoShiMa
Cytat(AjaxSrajax @ 8.08.2008, 15:53:51 ) *
Nie mam zamiaru tu nikogo bronić, ale nie wystarczy sprawdzić walidacji, żeby ocenić kod strony.

Nie, nie wystarczy. Natomiast powinno się ją przeprowadzić nim się pokaże stronę do oceny.
jymbox
Witam ponownie! Po wprowadzeniu zmian na stronie chciałbym ponownie prosić o jej ocene. Z góry dzięki i pozdro
in5ane
Ogólnie to można ocenić tylko wygląd, no bo samo funkcjowanie portalu oraz kod to gotowy jPortal na jakiejś tam modyfikacji. A co do grafiki to odstrasza, cała do wymiany.
AjaxSrajax
Bardziej się tego ścisnąć nie dało ? winksmiley.jpg Grafika jak grafika, za dużo jej tu nie ma. Użytkownicy znajdą tu wszystko czego potrzeba jak mniemam, więc nie ma się co stresować. Ankietę sam nabijałeś? biggrin.gif
jymbox
Nie nabijałem ankiety zresztą to chyba widać prawda? A z tym ściśnięciem to dokładnie o co chodzi?
AjaxSrajax
Czemu widać? Nie kumam haha.gif
Z tym ściśnięciem chodzi o to, że widziałbym wszędzie więcej padding-u.
elo...
jymbox
wydaje mi sie ze widac bo jest malo glosow no i nie sa one najlepsze sadsmiley02.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.