Uzywam progresbara do uploadu plikow na serwer zrobionego przy uzyciu AJAX i APC.
Problem pojawia sie gdy na serwer jest uploadowany wiecej niz jeden plik APC sie gubi.

Drugi uploadowany plik powoduje ze nie moge dostac danych na temat pierwszego i kazdy nastepny anuluje poprzednie po wywolaniu apc_fetch( moj_klucz ) dostaje same nule o poprzednich plikach albo bzdury

Przeoralem dokumentacje fora neta i nie moge w to uwiezyc ze to nie dziala tak jak powinno biorac pod uwage ze tutkow i artow jest masa o tym na stronie IBM-a nawet facebook i co kazdy przedstawia skrypt do progress bara na jeden plik na co cos takiego komus skoro jeden plik to jest jakas zenua 100 uzytkownikow i jeden plik moge sledzic w dokumentacji jest za to taka perełka

Cytat
Note that the file upload tracking is not threadsafe at this point, so new uploads that happen while a previous one is still going will disable the tracking for the previous.

i zonk niech mi ktos wyjasni czy naprawde to jest tak ze apc sie poprostu nie nadaje to robienia progress baru uploadowanych plikow przez www
to po cholere to jest dostepne do trakingu jednego JEDNEGO pliku na cala siec kogos pogielo. I nie wiem czy mam poprostu szukac innego rozwiazania czy z tym APC cos sie da zrobic bo jak wiadomo sledzenie uploadu jednego pliku raczej mnie nie bawi. Tylko po co to ktos zrobil do apc to RFC1867 zeby mozna bylo sledzic PLIK ( JEDEN ) wyslany przez www jakis dżołk

Wdzieczny bylbym jezeli ktos mial z tym jakas stycznosc na necie znalazlem tylko ze jest taki problem zadnego rozwiazania wszyscy co robia tutki artykuly wogole o tym nic nie wspominaja widocznie wystarczy im sledzenie uploadu jednego pliku winksmiley.jpg albo nie maja o tym pojecia i tylko przyklad zrobil bez sensownego wykorzystania w jakies aplikacji

Na jeden plik wszystko dziala oczywiscie cacy dodaje uploada drugiego i juz apc nie wie ocb keye oczywiscie mam rozne
konfigurowalem apc zgrywalem najnowsze apc php starsze ciagle ten sam zonk

zaczolem korzystac z uploadprogress z pecla i uploadprogress_get_info($_POST[ 'klucz' ] zwraca mi null napewno nie jest to problem z moim kodem bo dolaczony exampel tez nie dziala plik sie zgrywa ale infa o zgrywanym pliku juz nie dostaje

Pracuje na WinXP tzn lokalnie mam Apacha22 na tym sytemie wszystko mma najnowsze lacznie z peclem i php oczywiscie stable relisy
Nie rozumiem dlaczego mi to nie dziala oczywiscie dokumentacji nie ma do tego

Po wielu dniach na necie forumy, blogi ( zagraniczne ) znalazlem rozwiazanie. Systuacja wyglada tak
APC sie nie nadaje do robienia uploadu bo choc ma rfc1867 to tak jest napisane w dokumentacji
Cytat
Note that the file upload tracking is not threadsafe at this point, so new uploads that happen while a previous one is still going will disable the tracking for the previous
czyli nie ma opcji na sledzenie wiecej niz jednego pliku dla wszystkich mozna jeszcze zobaczyc do komentow apc_fetch przetestowane, sprawdzone, nie dziala, skreslamy. Wersja 3.0 powstala 7 lat temu apc teraz jest 3.19 winksmiley.jpg

uploadprogress nastepny extension do php-ca pod linuksem wystarczy dodac do php.ini 2 linijki
Cytat
uploadprogress.store_method = "file"
uploadprogress.file.filename_template = "D:/php5/tmp/upl_%s.txt"

jest dostepna wersja 0.91 pod windowsem juz jest zonk dostepny php_uploadpreogress.dll w wersji 3.1 ktore zle dziala jakie moga byc problemy z tym to odsylam do tego bloga w komentach jest wszystko http://blog.liip.ch/archive/2006/12/05/upl...or-windows.html
jezeli ktos chce zeby mu to chodzilo tez pod winda np ma developerke na windzie tu rozwiazanie problemu i dll poprawiony http://www.emforge.org/wiki/AjaxBasedFileUploadForPHP