Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: css dzialajacy tylko w ie7 lub we wszystkich innych przegladarkach
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki
wewior
mam taki problem ze po ustawieniu szerokosci div'a w ramach li i nadania mu margin:0 auto; rozjezdza mi sie on w ie7
tzn jest to lista obrazkow z opisami i w ie7 ta lista jest za szeroka, problem rozwiazaloby ustawienie dla ie7 margin:0; lub ustawienie tego jako wartosc domyslna a dla pozostalych przegladarek ustawienie margin:0 auto;
pytanie tylko jak to zrobic...
batman
Komentarze warunkowe.
wewior
ok, ale komentarze warunkowe moga byc chyba tylko w htmlu, czyli musialbym ladowac osobny szablon styli albo ustawiac style inline w kodzie html, a mnie chodzi o cos w stylu hackow html > body czy * html
batman
Nie do końca rozumiem. Co ma wspólnego styl dla div-a z PHP? Przecież możesz dodać pod znacznikiem link ze stylami komentarz warunkowy ze stylami do IE.
wewior
gdzie pisalem o php? chodzi o to ze nie chce robic dodatkowych arkuszy css a tylko w ramach jednego pliku w nim zrobic odpowiednie wyjatki czy inne regulki ktore pozwola rozdzielic styl dla ie7 od pozostalych...
chce zeby wszystkie style byly w jednym pliku css
batman
Aaaa. Teraz rozumiem winksmiley.jpg Moim zdaniem lepszym rozwiązaniem są osobne arkusze stylów, ale jeśli się upierasz przy jednej wielkiej kobyle, to poszukaj na google "css ie hack". Znajdziesz wszystko co potrzebujesz.
nrafal
Cytat(wewior @ 7.10.2008, 12:48:35 ) *
chce zeby wszystkie style byly w jednym pliku css

Na ogół to całkiem szczytne rozwiązanie, jednak nie w tym wypadku. Zrobisz sobie w arkuszu śmietnik z hacków, do tego nigdy nie możesz być pewien jak Twoja strona zachowa się w przypadku wyjścia nowej wersji którejś z przeglądarek. Nigdy nie wiesz jak te hacki będą obsługiwane i czy strona się przypadkiem nie wysypie... Lepiej robić jeden porządny i poprawny arkusz CSS, a dla IE serwować poprawki w osobnym arkuszu dołączanym w komentarzach warunkowych. Dzięki temu masz 100% pewności, że reguły poprawiające dziwne interpretacje przeglądarki z Redmond są widoczne tylko i wyłącznie w niej.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.