Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Zmiana strony
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
pejot
Witam.
Mam kolejny problem odnośnie bazy danych i serwisu www. Rozchodzi się o to, przez formularz na stronie wprowadzam dane osoby + zdjęcia po zapisaniu wyświetla mi się lista dodanych rekordów. Po 100 rekordzie tworzy się nowa strona gdy klikam na nią ładuje się ale przenosi mnie na górę 1 zamiast na 2. Nie mam zielonego pojęcia co to możne być proszę o pomoc specjalistów!
Spawnm
podaj kod pliku który źle działa to może ci coś poradzimy tongue.gif
pejot
Kurde abym ja to wiedział który to ...
LISTA:
Spawnm
Domyślam się że to nie ty pisałes stronę tongue.gif
teraz pytanie-znasz php? jesli nie to nasza pomoc nic ci nie da , chyba że liczysz na gotowca oraz że przeanalizujemy wszystkie pliki w ktorych może byc błąd...jesli tak to temat bardziej pasuje do działu Giełda ofert.
A jesli znasz to sam poszukaj pliku odpowiadającego za to o czym piszesz pobaw się w nim i dopiero jak nie będziesz czegoś wiedział daj nam znać
dając konkretny kod , wtedy na pewno ktoś ci coś doradzi smile.gif
pejot
No dobra:D

A moze coś tutaj jest nie tak?:

1. <?php
  2. if($biezaca_strona == NULL) {
  3.                $biezaca_strona = 1;
  4.            }
  5.            $query = "SELECT count(*) FROM " . NEWS_TABLE;
  6.            $result = mysql_execute($query);
  7.            $row = mysql_fetch_row(mysql_query($query));
  8.            $ile_rekordow = $row[0];
  9.            $ile_nastronie = "100";
  10.            $rekord_poczatek = ($biezaca_strona - 1) * $ile_nastronie;
  11.            $query = "SELECT * FROM " . NEWS_TABLE . " ORDER BY id DESC LIMIT $rekord_poczatek, $ile_nastronie";
  12.            $result = mysql_execute($query);
  13.            while($row = mysql_fetch_array($result)) {
  14.                $model_id = $row[0];
  15.                echo "<td><div align='center'>$row[0]</div></td><td>$row[1]</td><td width='20'><a href='core.php?F=show_news&a=edit&model_id=$row[0]'>edytuj</a></td><td width='20'><div align='left'>&nbsp;&nbsp;<a href='core.php?F=show_news&a=delete&model_id=$row[0]'>usuń</a>&nbsp;&nbsp;</td></tr>";
  16.            }
  17.            $ilosc_stron = ceil($ile_rekordow/$ile_nastronie);
  18.            echo "<td colspan=\"4\"><div align=\"center\">Strony: ";
  19.            for($i=1;$i<=$ilosc_stron;$i++) { if($i >= ($biezaca_strona-2) && $i <= $biezaca_strona+2){ if($i == $biezaca_strona) { echo " <b>[ $i ]</b>";
  20.            }
  21.            else {
  22.                echo "<a href='core.php?F=show_news&biezaca_strona=" . $i ."'>[ $i ]</a>";
  23.            }
  24.            }
  25.            }
  26. ?>
Wykrywacz
Znasz pojęcie czytanie ze zrozumieniem?

Cytat
A jesli znasz to sam poszukaj pliku odpowiadającego za to o czym piszesz pobaw się w nim i dopiero jak nie będziesz czegoś wiedział daj nam znać
dając konkretny kod , wtedy na pewno ktoś ci coś doradzi

Cytat
No dobra:D

A moze coś tutaj jest nie tak?:

Może tak/... no jest tu coś nie tak winksmiley.jpg
pejot
Może nie wszyscy są tacy "boscy" z PHP jak ty @Wykrywacz (wiozłeś to pod uwagę?), udajesz nadętego bufona który w poważaniu ma to że nie wszyscy się znają na PHP i szczerze zastanawiam się nad tym kto jest tu większym noobem. Ale kiedyś ty trafisz na taką osobę jak ja na Ciebie w tematyce której ty nie ogarniasz i zobaczysz jak to jest miło czekać na odpowiedz a wspomnę, ze zależny mi na tym cholernie.
nospor
na samym poczatku kodu daj:
  1. <?php
  2. $biezaca_strona = $_GET['biezaca_strona'];
  3. ?>
pejot
niestety nie pomoglo:(
Cysiaczek
Nie traktuj wszystkiego, co Ci ~nospor napisał literalnie. Wstaw jako nazwę klucza nazwę zmiennej, która wskazuje aktualną stronę, albo na początku skryptu wstaw kod
  1. <?php
  2. extract($_GET);
  3. ?>

Inna metoda:

Zamień
  1. <?php
  2. if($biezaca_strona == NULL) {
  3.               $biezaca_strona = 1;
  4.           }
  5. ?>

na
  1. <?php
  2. $biezaca_strona=2;
  3. if($biezaca_strona == NULL) {
  4.               $biezaca_strona = 1;
  5.           }
  6. ?>

I zobacz, czy skrypt pokaże stronę numer 2
Jeśli tak, to zastosuj wspomniany extract(), albo włącz register_globals w pliku php.ini

Pozdrawiam

przenoszę na przedszkole
pejot
Niestety także nic:(
Ten kod to śmietnik jest ale niestety muszę się tym zająć :/
nevt
a przy okazji dodaj do nazwy tematu odpowiednie tagi, zgodnie z wymaganiami dla działu Przedszkole, w przeciwnym razie poleci warn...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.