mam maly problem z zapytaniem, poniewaz zrobilem formularz aby zaznaczyc czy faktura zostala wyslana
i problem jest taki ze zaznaczy mi albo jeden miesiac albo drugi,
przyklad: zaznacze listopad- w tabeli mi zaznaczy 'x' - jest ok
nastepnie zaznacze grudzien - w tabeli na miejscu grudzien zaznaczy 'x' - jest ok ale w
miejscu listopad skasuje poprzedni 'x'
juz pokazuje co napisalem, problem bedzie po stornie zapytania, ale nie wiem jak go inaczje napisac :/
plik: test.php
<?php $i=1; foreach($r as $v){ echo "<tr onmouseover=\"this.className='trOnMouseOver'\" onmouseout=\"this.className=''\"> <td>{$i}</td> <td>{$v['Nazwisko']}</td> <td>{$v['Imie']}</td> <td>{$v['Ulica']} {$v['Nr_Domu']}</td> (...) <td>{$v['paz']}</td> <td>"; if($v['lis']== 'x'){ } else { echo" <form action='?id=klienci&a=wysylkaFaktur&kid={$v['kid']}' method='post'> <input type='checkbox' name='lis' value='x' /> <input type='submit' value='Rozlicz'> </form> "; } echo"</td> <td>"; if($v['gru']== 'x'){ } else { echo" <form action='?id=klienci&a=wysylkaFaktur&kid={$v['kid']}' method='post'> <input type='checkbox' name='gru' value='x' /> <input type='submit' value='Rozlicz'> </form> "; } echo"</td> </tr>"; $i++; } ?>
plik klienci.php:
<?php if($_GET['a'] == 'wysylkaFaktur'){ if($klienci->upWysylkaF($_GET['kid'],$_POST['lis'],$_POST['gru'])){ echo " <div> <br/> <a href=\"?id=klienci&a=test\"> # tabelka wysylkowa</a> </div> "; } else } ?>
class:
<?php function upWysylkaF($kid,$lis,$gru){ $sql = "update wfaktur set lis='{$lis}', gru='{$gru}' where id_k='{$kid}'"; if($this->db->sql_query($sql)) return true; else return false; } ?>
moze to trzeba całkowicie przebudowac? ;/ jakies pomysly ?