Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP]Problem z logowaniem
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
eltron
witam. Mam następujący problem:

Mam takie o to zapytanie:

$login = mysql_query("SELECT * FROM userzy WHERE login = '".mysql_escape_string($_POST['username'])."' LIMIT 1");

a niżej:

echo $login['haslo'];

zrobiłem to dla przetestowania czy działa moj login.php. no i okazało się ze to co widac wyżej nie działa. zaznaczam że połączenie z bazą mam w tym samym pliku i wszystko tam jest na 100% działające. w bazie jest ta tabela i wszystko co byc powinno. wie ktoś dlaczego mi to nie działa?
pyro
Cytat(eltron @ 2.11.2008, 15:27:04 ) *
witam. Mam następujący problem:

Mam takie o to zapytanie:

$login = mysql_query("SELECT * FROM userzy WHERE login = '".mysql_escape_string($_POST['username'])."' LIMIT 1");

a niżej:

echo $login['haslo'];

zrobiłem to dla przetestowania czy działa moj login.php. no i okazało się ze to co widac wyżej nie działa. zaznaczam że połączenie z bazą mam w tym samym pliku i wszystko tam jest na 100% działające. w bazie jest ta tabela i wszystko co byc powinno. wie ktoś dlaczego mi to nie działa?

1. <?php
  2. $login = mysql_query("SELECT * FROM userzy WHERE login = '".mysql_escape_string($_POST['username'])."' LIMIT 1");
  3. $login_f = mysql_fetch_assoc($login);
  4. echo $login_f['haslo'];
  5. ?>
eltron
Dziękuję Bardzo. Daję pomógł.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.