W atrybutach znajdują się polskie znaki i przeczytałem na necie ze można sobie zamienić polskie znaki na znaczniki unicode więc napisałem sobie prosta klasę
<?php class Convert { /**/ 'Ą' =>'h', 'ą' =>'i', 'Ć' =>'j', 'ć' =>'k', 'Ę' =>'v', 'ę' =>'w', 'Ł' =>'', 'ł' =>'', 'Ń' =>'', 'ń' =>'', 'Ó' =>'�D3;', 'ó' =>'�F3;', 'Ś' =>'A;', 'ś' =>'B;', 'Ź' =>'ł', 'ź' =>'A;', 'Ż' =>'B;', 'ż' =>'C;' ); function polishSign2UniCode( $data ){ $noPolishSign = str_replace( array_keys( $this->polishSign2UniCodeArray ), array_values( $this->polishSign2UniCodeArray ), $data ); foreach( $data as $key => $value ){ $key = $this->polishSign2UniCode( $key ); $noPolishSign[ $key ] = $this->polishSign2UniCode( $value ); } } return $noPolishSign; } function uniCode2PolishSign( $data ){ $polishSign = str_replace( array_values( $this->polishSign2UniCodeArray ), array_keys( $this->polishSign2UniCodeArray ), $data ); foreach( $data as $key => $value ){ $key = $this->uniCode2PolishSign( $key ); $polishSign[ $key ] = $this->uniCode2PolishSign( $value ); } } return $polishSign; } } ?>
*klasa php4 bo tylko taki jest na serwerze
Odczytując plik zamieniam polskie znaki na znaczniki unicode, a po wyświetleniu chciałbym spowrotem zamienić z tym że pokazują mi się krzaki a w źrodle strony zamiast znakow unicode są krzaki. Próbowałem wczytać sobie polskie znaki z pliku txt i działa pieknie ale z tym mam problem.
Wyświetla się to jako obiekt simpleXml
Kod
[0] => simplexmlobject Object
(
[@attributes] => simplexmlobject Object
(
[BRUTTO] => 121.59
[VAT] => 321.24
[STAWKA] => 0.22
[NET] => 123.35
[USL] => UsÂŽugi Telekomunikacyjne
[FAKT] => 31321