Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP][MYSQL] Rejestracja i logowanie - problem
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Mefiuu
Zrobiłem tak jak pisze tutaj: http://www.eioba.pl/a85841/rejestracja_i_logowania_php_mysql a dokładniej mówiąc skopiowałem to bo chciałem spróbować na początek. No i po wklepaniu www.mojastrona.yoyo.pl/index.php wyskoczyło : Nie jestes zalogowany . Cóż myślę. Trzeba to pewnie zainstalować jak choćby na ten przykład kiedyś instalowałem PHP-Fusion czy Vallheru. A tu się nie da. Przykładowe dane podam (nie są "moje" tylko chcę się dowiedzieć...). Wpisałem w pliku conn.php tak:
CODE
define('DB_HOST','mysql2.yoyo.pl'); // ten host akurat jest dobry - taki posiadam
define('DB_USER','db111111'); // user zmyślony, ale wpisałem taki jak mi podano.
define('DB_PASS','forumphpjestnajlepsze'); // zmyślone ale wpisałem takie jak przy tworzeniu strony
define('DB_DB','db111111'); // powtórzyłem co wyżej

$connect = mysql_connect(DB_HOST, DB_USER, DB_PASS)
or die('Nie udało połączyc się z bazą danych. '.mysql_error());

mysql_select_db(DB_DB,$connect)
?>

I tutaj po wpisaniu http://www.mojastrona.yoyo.pl/install.php wyskakuje:

Access denied for user 'db111111'@'%' to database 'test' // to 'db111111' też zmyśliłem.

No i co mam zrobić? Co jest źle?
Kshyhoo
Cytat
Warning: mysql_connect() [function.mysql-connect]: Access denied for user 'db671175'@'v1.yoyo.pl' (using password: YES) in /var/www/sites/yoyo.pl/m/e/mefiuu/conn.php on line 7
Nie udało połšczyc się z bazš danych. Access denied for user 'db671175'@'v1.yoyo.pl' (using password: YES)

To dość proste, pomyśl...

Po za tym, skrypty logowania nie są zbyt polecane "bo chciałem spróbować na początek"...
mike
Otwieram
zulus
Masz baze na serverze (pewnie tak yoyo chyba pozwala stworzyć jedną bazę).

Jeżeli tak to czy znasz jej nazwę, użytkownika i hasło?

Odpowiedz sobie też na pytanie czy stworzyłeś odpowiednią tabelę w bazie danych (gdzieś dane o użyszkodniakch muszą być zapisywane winksmiley.jpg)
Mefiuu
Cytat(zulus @ 26.11.2008, 10:28:59 ) *
Masz baze na serverze (pewnie tak yoyo chyba pozwala stworzyć jedną bazę).

Tak mam.
Jeżeli tak to czy znasz jej nazwę, użytkownika i hasło?

Tak, znam.
Odpowiedz sobie też na pytanie czy stworzyłeś odpowiednią tabelę w bazie danych (gdzieś dane o użyszkodniakch muszą być zapisywane winksmiley.jpg )

Wiem jak się tworzy tabele ale nie wiem jak tą stworzyć...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.