Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Formularz działa ale nie daje sie zmodyfikować
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
oswaldini
Witam, napisalem jakis czas temu formularz do zapisywania sie na egzaminy. Sprawa wyglada tak ze wchodzimy na www i tam pokazuje sie stronka z lista zapisanych juz osób. Kiedy sie ktos chce zapisac przechodzi do formularza a potem linkiem powrotnym wraca do listy.

Wszystko ładnie dziala tylko na tej pierwszej stronie gdzie wyswietlana jest lista nie moge sobie opisac nagłówków tabeli (Lp, Nazwisko, Imie, Grupa)

Na fotce powyzej przedstawiony jest wynik moich wypocin, interesuje mnie jak zrobic by ta tabela była opisana, ponizej zapodaje kod strony gdzie wczytywana jest lista

1. <?php
  2. php
  3.          $db_user='XXX';
  4.          $db_password='XXX';
  5.          $database='XXX';
  6.          mysql_connect('XXX',$db_user,$db_password);
  7.          mysql_select_db($database) or die ("Nie udalo sie wybrac bazy danych");
  8.  
  9.          $zapytanie = "SELECT `id`,`nazwisko`,`imie`,`grupa` FROM `odpady`";
  10.          $idzapytania = mysql_query($zapytanie);
  11.  
  12.        echo '<table border=1 color="black" cellspacing="0" cellpadding="3">';
  13.        while ($wiersz = mysql_fetch_row($idzapytania))
  14.        {
  15.         echo '<tr><td>'. $wiersz[0] .'</td><td>'. $wiersz[1] .'</td><td>'. $wiersz[2] .'</td><td>'. $wiersz[3] .'</td></tr>';
  16.        }
  17.        echo '</table>';
  18.        ?>

Próbowalem na kilka sposobów ale mi nie wychodzi, bardzo prosze wyjadaczy o pomoc
piotrooo89
  1. <?php
  2. echo '<table border=1 color="black" cellspacing="0" cellpadding="3">';
  3.    echo '<tr><th>Lp</th><th>nazwisko</th><th>imie</th><th>grupa</th></tr>';
  4.       while ($wiersz = mysql_fetch_row($idzapytania))
  5.       {
  6.        echo '<tr><td>'. $wiersz[0] .'</td><td>'. $wiersz[1] .'</td><td>'. $wiersz[2] .'</td><td>'. $wiersz[3] .'</td></tr>';
  7.       }
  8.       echo '</table>';
  9. ?>

coś takiego?
skim
zdefinuj nagłówki tabeli przed rozpoczęciem pobierania danych z bazy, coś na wzór:

Kod
<table><tr><td>naglowek1</td><td>naglowek2</td>td>naglowek3</td>td>naglowek4</td><tr>
//specjalnie nie zamykaj znacznika table
<?php
//tu umiesc swoj kod
//zamknij kod php:
?>
//zamknij tabele:
</table>

no i się spóźniłem...
oswaldini
piotrooo89 dzieki bardzo exclamation.gif co za głupota z mojej strony exclamation.gif nie dodalem "echo" jak sie bawilem winksmiley.jpg heheh

TXH polecialo pierwszemu w kolejce ale bardzo dziekuje wszystkim za pomoc

temat do zamkniecia
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.