Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [html]Co źle zrobiłem? [Tabelka]
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki
maro22225
Mam pytanie do tego skryptu:
Kod
............<td style="PADDING-RIGHT: 0px; PADDING-LEFT: px; PADDING-BOTTOM: 5px; PADDING-TOP: 5px; font-family: verdana; font-size: 10px" height="100" valign="top" align="center" bgcolor="#CCCCCC">
<iframe src="screen.php" width="100" height="100" >
                  <a href="#">:: słuchaj nas</a><br>
<a href="#">:: nasi dj</a><br>
<a href="#">:: ramówka</a><br>
<a href="#">:: praca w radiu</a><br>
<a href="#">:: reklama w radiu</a><br>............

A dokładniej chodzi mi oto
Kod
<iframe src="screen.php" width="100" height="100" >

Gdy uruchamiam stronkę to ten screen jest 100 x 100 ale tło pod screenem jest rozciągnięte (dokładnie do 800 px bo mam taka ustawioną szerokość stronki)

Proszę o pomoc!!! sciana.gif
(napisałem część skryptu i otoczenie skryptu, żeby było wiadomo gdzie ten skrypt est umieszczony)
erix
Tło masz takie dlatego, ponieważ nadrzędna komórka tabeli się tak rozciąga, a dla niej ustawione jest tło.

PS. http://osiolki.net/tabelki
Ociu
To tak. Proszę poprawić bbCode odpowiednie dla danego kodu i dodać tag do tematu. W innym wypadku zamknę temat.
maro22225
Nie mógł by mi ktoś tego przekształcić tak, żeby działało?questionmark.gif (albo ŁATWO wytłumaczyć)
erix
Nie, nie mogę, bo jeśli szukasz frajera, co odwali to wszystko za Ciebie, to nie to forum.

Przejdź na layout, a siedzisz w zupce tr,td,td,td,td...

Problem tkwi w ustawieniu szerokości obiektu nadrzędnego. Ale tabeka, to NIE szkielet na stronę!
maro22225
Dzięki na innych forach pomagają..... ale cóż muszą się trafić sępy, które umieją, ale nie pomogąexclamation.gif! THX NOOBS exclamation.gif!
piotrooo89
nie mogę się powstrzymać....

kozak z Ciebie... 0 pokory ehhhh....
ShadowD
Jest na tym forum kilkunastu/kilkudziesięciu użytkowników którzy pomagają wszystkim jak tylko mogą a na pewno jest nim erix.

Jesteśmy tutaj by kogoś czegoś nauczyć a nie pisać za niego pracę. Przypomina mi się tutaj cytat któregoś z użytkowników postaram się go tutaj odtworzyć. "Daj komuś rybę nakarmisz go na jeden dzień, naucz go łowić a nakarmisz go na całe życie" możemy to samo powiedzieć o programowaniu w twoim przypadku...

Więc jeden z kolegów naprowadził cię na twój problem, jeśli przepiszesz stronę na div problem zniknie a i nie wrócisz następnego dnia z podobnym kodem i problemem bo sam go rozwiążesz.
mike
To ja tylko napisze żeby się sygnaturka pojawiła :-)
~maro22225 jeśli masz inną definicję pomocy niż tutajsza to czuj się swobodnie z decyzją o wylogowaniu i poszukaniu gotowca gdzieś indziej. Na pewno niczego się nie nauczysz jeśli napiszę Ci całość na tacy.

Idź za radą ~erixa to dojdziesz do dobrego rozwiązania.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.